Tjedni raspored i program HNK: ‘Weltschmerz, božićni koncert Márte Sebastyén…

U ponedjeljak, 12. prosinca, u 10 sati na Velikoj sceni za škole će se održati predstava Nećko svojeglavečko, u režiji Barbare Rocco, a navečer u 19 i 30 sati na Velikoj sceni biti će izvedena predstava Mrtva svadba u režiji Natalije Manojlović.

>>HNK, Mrtva svadba: O ljubavi i smrti u crnohumornoj apsurdnoj obiteljskoj drami

U srijeda, 14. prosinca, u 19 i 30 sati na Velikoj sceni dođite na ‘Weltschmerz’ autora Žaka Valente. Riječ je o produkciji u Hrvatskoj po mnogočemu jedinstvene i nagrađivane kazalištne skupine Trafik.

>> ‘Weltschmerz’ u HNK: Glumačka skupina Trafik gostuje predstavom o rock grupi EKV

Za škole će se ponovno izvesti predstava Nećko svojeglavečko u četvrtak, 15. prosinca, u 10 sati na Velikoj sceni, a u petak, 16. prosinca, u 12 sati u Velikoj koncertnoj dvorani održat će se Svečanost povodom Dana Fakulteta organizacije i informatike Varaždin.

U petak u 20 sati na Sceni Zvonimira Rogoza gostuje Drama SNG iz Maribora s predstavom Razlogi za sreču redateljice Mateje Kokol.

Predstava Nećko svojeglavečko za Zagorje-Tehnobeton biti će izvedena u subotu, 17. prosinca, u 10 sati, a može se pogledati i u nedjelju, 18. prosinca u 17 sati.

U nedjelju, 18. prosinca, u 11 sati, u Velikoj koncertnoj dvorani podjelit će se stipendije studentima i učenicima. Stipendije će im uručiti gradonačelnik Varaždina Goran Habuš.

U 19 sati u Velikoj koncertnoj dvorani, Božićni gala koncert izvest će Márta Sebastyén iz Mađarske.

Márta Sebestyén inače je jedna od napoznatijih mađarskih glazbenih zvijezda. Ranih 70-ih studirala je na akademiji u Budimpešti, a široj međunarodnoj publici postala je poznata kada su njezine dvije pjesme upotrebljene za soundtrack filma Engleskog pacijenta, dobitnika nagrade akademije.

Od ranih 80-ih Sebestyén nastupa s najpoznatijim mađarskim folk ansamblom, Muzsikás. Do 1975. nastupala je s grupom čiji članovi su Ferenc Sebö i Béla Halmos, a ponekad je surađivala i s tradicionalnim ansamblom Vujicsics.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije