‘Točka na i’: Izložba Josipe Štefanec i Miroslava Pisonića u Galerijskom centru

U utorak, 29. studenog, s početkom u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba Josipe Štefanec i Miroslava Pisonića pod nazivom ‘Točka na i’.

Izložba je dio programa pod nazivom ‘Something else gallery’ unutar kojeg je Galerijski centar Varaždin ove godine organizirao do sada pet programa, a potpomognut je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Josipa Štefanec rođena je u Dusseldorfu u Njemačkoj, a od 2007. je asistent na Zavodu za tekstilni i modni dizajn pri Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, modni dizajn u Zagrebu. U svojoj je karijeri imala brojne samostalne i zajedničke izložbe, a dobitnica je i brojnih nagrada.

Miroslav Pišonić je rođen 1977. godine u Davoru. Diplomirao je 2005. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, na nastavničkom odsjeku u klasi prof. Ante Rašića. Od 2006. radi kao kustos u Gradskom muzeju Nova Gradiška. Kao voditelj Galerijskog odjela organizirao niz izložbi, predavanja i radionica s područja likovnih umjetnosti. U dosadašnjem umjetničkom radu izlagao na više skupnih i nekoliko samostalnih izložbi/performansa. Član je HDLU Zagreb.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije