‘Grad i ljudi’ – Ivančani se prisjetili kako je Ivanec izgledao nekad

U Gradskoj knjižnici i čitaonici ‘Gustav Krklec’ Ivanec održano je predavanje ‘Grad i ljudi’ koje su zajedno organizirali Ivanečki klub kolekcionara i Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec pod vodstvom dr. sc. Suzane Jagić, piše Eivanec.

‘Grad i ljudi’ naziv je priče koja je pokrenuta u svrhu očuvanja ivanečke povijesti, a paralelno i upoznavanja učenika s njenom važnošću.

Kroz školsku godinu nekoliko učiteljica sakupljalo je s učenicima trećih, sedmih i osmih razreda različite materijale, dokumente i predmete te ih izložilo u ivanečkoj Osnovnoj školi.

Fotografije, koje su bile svrha ovog predavanja, digitalizirane su i putem prezentacije pokazane građanima koji su se okupili na predavanju.

Pokazan je veliki broj fotografija iz obiteljskih zbirki, a izazvale su različite reakcije među prisutnima.

Stariji su na slikama prepoznavali prijatelje, obitelj i mjesta na kojima su proveli mladost, dok su se mlađi upoznali s Ivancem kakav je nekad bio.

Po dvosatnom predavanju druženje je nastavljeno uz domjenak, a nazočni su pozvani da pregledaju fotografije svojih predaka i ustupe ih Osnovnoj školi kako bi bile digitalizirane i bile sačuvane za buduće naraštaje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije