Uskoro izlazi varaždinski krimić ‘Švedska grenčica’ autorice Ines Hrain

‘Švedska grenčica’ naslov je novog romana poznate varaždinske spisateljice Ines Hrain koji uskoro izlazi iz tiska. Roman se na policama knjižara očekuje krajem lipnja, odnosno početkom srpnja.

Ines Hrain varaždinski čitatelji pamte po ženskoj urbanoj trilogiji ‘Najdeblja’, ‘Sjajni je bal’ i ‘Kolagen’, pamte je po vrckavim kolumnama, mlađi čitatelji rado čitaju njezin roman za mlade ‘Pusti otok’, a ‘Švedskom grenčicom’ Ines će zasigurno proširiti krug svojih čitatelja.

Naime, Ines se ovaj put bacila u vode kriminalističkih romana i u Grenčici isplela zanimljivu i pravu detektivski kompliciranu priču. Tijek romana čitatelja navodi na jedan trag, a rasplet je potpuno neočekivan, baš kako dolikuje vrsnim krimićima.

Radnja je, kao i u prethodnim romanima smještena u Varaždin, glavnina je smještena u Trakošćanskoj ulici i Staračkom domu, a, iako se u romanu navodi cijeli niz poznatih varaždinskih prezimena, svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna. Ili nije?

Budući da je trilogija ipak bila potpuno drugog žanra, a roman za mlade prvi iskorak prema novim temama za pisanje, pitali smo Ines kako to da se upustila u pisanje krimića.

Objašnjenje je jednostavno, Ines kaže da kako čovjek kuha ono što voli jesti, tako je i ona napisala ono što i sama voli čitati. U svoje slobodno vrijeme Ines se relaksira čitanjem krimića.

‘Švedska grenčica’ napisana je još prije nekoliko godina kao odgovor na jedan izazov da ona ne može napisati krimić jer je to nemoguća misija, ali svjetlo dana će, eto, ugledati tek sada. Ines je dokazala da nema teme o kojoj ona ne može pisati i biti uspješna, a čitatelji će, vjerujemo sa zadovoljstvom i u jednom dahu pročitati ovaj varaždinski krimić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije