FOTO U Galerijskom centru otvorena izložba Slađane Matić Trstenjak

>> FOTO U Galerijskom centru otvorena izložba Slađane Matić Trstenjak

Slađana Matić Trstenjak, mlada slikarica rođena u Bosni i Hercegovini, trenutno s mariborskom adresom, otvorila je danas, 7. travnja, svoju izložbu naziva ‘Na rubu šume IV’ u varaždinskom Galerijskom centru.

– Iako uvijek pred otvorenje izložbe imam tremu i uzbuđena sam, uistinu se dobro osjećam. Izlažem slike iz ciklusa ‘Na rubu šume’ tako da sa svakom novom izložbom nagovještam iduću. Slike su poluapstraktne, izrađene kombiniranom tehnikom, s moćnim kontrastom i perpoznatljivim motivom – drvom. Ovo mi je prva samostalna izložba u Varaždinu i uistinu sam sretna – otkrila je autorica izložbe.

U opisu izložbe stoji kako se u umjetničinom likovnom izrazu ‘s jedne strane zrcale odjeci njemačkog ekspresionizma pri izrazitoj plošnosti, deformiranom oblikotvorju i snažnom, crnom konturom. S druge strane radi se o individualnim varijacijama na temu geometrijski stiliziranog prikazivnja motiva krajolika s naglaskom na šume ili pojedina stabla te izmjenjujućim poljima i brdima.’

Izložba je dio ovogodišnjeg izlagačkog programa pod nazivom ‘Maribor u Varaždinu’, kojim se predstavljaju autori koji su rođenjem ili djelovanjem vezani uz mariborsku likovnu scenu.

Dunja Pavelić-Bezjak, dugogodišnji promicatelj kulturne suradnje između Hrvatske i Slovenije, te dobitnica nagrade Varaždinske županije za doprinos ugledu i promicanju Varaždinske županije u zemlji i svijetu izrazila je zadovoljstvo projektom i izložbom.

– Još od 1993. godine traje taj niz neprekinute suradnje, točnije, projekta ‘MB u VŽ’ traje, a danas mi je posebno drago što se predstavlja mlada umjetnica Slađana. Ujedno bih istaknula činjenicu kako će svi umjetnici koji sudjeluju u ovom projektu biti učesnici velike izložbe koju Društvo likovnih umjetnika Maribor, povodom 150 godišnjice Viškog boja, otvara 21. lipnja na Visu u prekrasnoj galeriji unuke našeg slavnog slikara Ivana Meštrovića.

Izložba ove umjetnice u Galerijskom centru Varaždin bit će postavljena do 21. travnja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije