Premijera predstave Čelične magnolije u nedjelju 10. travnja u varaždinskom HNK

U varaždinskom HNK će se u nedjelju, 10. travnja, s početkom u 20 sati održati premijera predstave ‘Čelične magnolije’ Robert Harlinga.

Suvremeni američki dramatičar autor je Čeličnih magnolija, priče o šest žena, različitih po godištu, društvenom statusu i karakterima, koje se vješto nose s rješavanjem životnih problema.

Radnja je smještena u lokalni frizerski salon malog grada i počinje na dan Shelbynog vjenčanja, kad ona s majkom dolazi u frizerski salon u kojem susrećemo i ostale likove. Junakinje su snažne žene, rastrgane između vlastitih želja i prepreka koje im nameće život. U kazališnom tekstu, praizvedenom 1987. na Broadwayu, nema muških likova, iako su česta tema razgovora.

Harling je tekst preradio u filmski scenarij dopisavši muške uloge koje su tumačili brojni poznati glumci (Julia Roberts je za ulogu Shelby prvi put nominirana za Oscara).

Predstavu režira Barbara Rocco, a šest zanimljivih ženskih sudbina prepletenih prijateljstvom tumače Katarina Arbanas, Sunčana Zelenika Konjević, Mirjana Sinožić, Gordana Slivka, Sara Stanić i Irena Tereza Prpić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije