Slovensko ljudsko gledališče iz Celja gostuje u Varaždinu s komedijom ‘Kruh’

U subotu, 16. siječnja u 20 sati na Sceni Zvonimira Rogoza gostuje Slovensko ljudsko gledališče iz Celja s komedijom ‘Kruh’ Richarda Beana u režiji Jerneja Kobala.

Događanje komedije Kruh smješteno je u 1975., u menzu industrijske pekare u mjestu Hull, gdje radi noćna smjena sedmorice pekara. Menza je prostor njihovog druženja za vrijeme radnog vremena. Tamo se otkrivaju njihove životne sudbine i odnosi, koje postavlja hijerarhija u pekari.

Dečki provode duge sate u teškim radnim uvjetima, za koje primaju jako malu plaću. Autor kroz komadiće njihovih zasebnih života i odnosa prikazuje sliku socijalno osjetljivijeg sloja ljudi, koji pred sobom nemaju svijetlu budućnost.

Jedne nedjeljne noći, u pekari susjednog gradića zbog kvara se zaustavi proizvodnja i pekari u Hullu dobivaju dodatnu narudžbu – tri tisuće komada kruha. I baš tu noć u njihovoj pekari sve krene naopako, netko je stavio u tijesto dvostruku količinu kvasca, tijesto se razvuklo po cijeloj peći i zaustavilo njen rad. Hoće li pekarima uspjeti izvršiti narudžbu?

Komična drama nosi aktualnu tematiku radničke klase, koja je iskorištavana i radi u teškim uvjetima. Unatoč tomu ili upravo zbog toga njihova je komunikacija ispunjena humorom, koji im pomaže prebroditi teške trenutke.

Komedija Kruh je praizvedena 1999. u Royal Court Theatru u Londonu i istoga časa postala popularna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije