Adventski koncert Vokalnog ansambla Sakcinski 20. prosinca u Lepoglavi

Članice ivanečkog Vokalnog ansambla Sakcinski u nedjelju, 20. prosinca, u Župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi pripremaju adventsko – božićni koncert, najavljuje E-Ivanec.

Ansambl će na koncertu pod ravnanjem Nade Peček izvesti adventske napjeve iz Pavlinske pjesmarice, kao i tradicijske i suvremene božićne skladbe. Koncert će se održati s početkom u 18 sati.

Inače, VAS i ove, kao i prošle godine, proglašen je najboljim malim ansamblom u kategoriji klasične glazbe, a samim time i najuspješnijim malim vokalnim ansamblom u Hrvatskoj. Ivanečki ansambl na državnoj smotri nastupio je kao pobjednik ovogodišnje smotre i ovo mu je već četvrti put da od svog osnutka 2011. godine na državnoj razini brani boje Varaždinske županije i našeg grada.

Vokalni ansambl Sakcinski odnedavno ima i novo vodstvo, izabrano na redovnoj godišnjoj skupštini udruge. Dužnost predsjednice povjerena je Danijeli Hudoletnjak, a za dopredsjednika je izabran Damir Jagić. Jelena Gotal i dalje ostaje na mjestu tajnice, a voditeljica ansambla i nadalje je Nada Peček, prenosi E-Ivanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije