‘Macbeth na fajruntu’ Ernesta Fišera dobitnik nagrade ‘Dragutin Tadijanović’

Hrvatski pjesnik, književni i likovni kritičar i publicist Ernest Fišer dobitnik je ovogodišnje Nagrade ‘Dragutin Tadijanović’ za kajkavsku zbirku ‘Macbeth na fajruntu’, koju dodjeljuje Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Svečanost dodjele Nagrade bit će u srijedu, 4. studenoga, u Slavonskom Brodu u sklopu tradicionalne manifestacije Sjećanje na Dragutina Tadijanovića na 110. rođendan ovog istaknutog hrvatskog pjesnika, a laureatu će ju uručiti predsjednik Upravnog odbora Zaklade HAZU akademik Velimir Neidhardt.

Dodjeli koja će se održati u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića prisustvovat će i ravnateljica Zaklade HAZU Marina Štancl.

Nakon svečanosti dodjele nagrade, na Tadijanovićevoj rodnoj kući u Rastušju biti će otkrivena spomen-ploča.

Ernest Fišer u Varaždinu djeluje od 1979., prvo kao arhivski djelatnik u Povijesnom arhivu (1979.- 1982.), potom kao profesionalni urednik uglednoga književnog časopisa Gesta (1982. – 1987.) i direktor Narodnoga kazališta ‘August Cesarec’ (1985. – 1987.).

Dužnost ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice ‘Metel Ožegović’ u Varaždinu obnašao je od 1987. do 1991., a od tada pa do svog umirovljenja 2011. bio je direktor i glavni urednik tjednika Varaždinske vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije