Udruga žena Katarina Zrinski organizirala humanitarni koncert u HNK

Udruga žena Katarina Zrinski Grada Varaždina i Varaždinske županije koncertom, koji se održao jučer, 28. listopada, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održala je još jednu u nizu uspješnih humanitarnih akcija, čime su žene iz Udruge pokazale veliko srce za one kojima je potrebna pomoć.

Novčani prilozi i ovog su se puta prikupljali za Udrugu Stakleno zvono, koja okuplja djecu, mlade i odrasle s poremećajima iz spektra autizma. Tako su posjetitelji koncerta nakon jednosatnog uživanja u glazbi, mogli donirati sredstva za stakleni zvončić kojeg su izradili članovi Udruge Stakleno zvono.

Kako je naglasila Otilija Cvetko, predsjednica Udruge žena Katarina Zrinski grada Varaždina, Udruga će i dalje provoditi humanitarne akcije, a s ponosom nosi ime žene Ane Katarine Zrinski, koja je poznata kao prva žena u banskoj Hrvatskoj koja se bavila, ne samo prevođenjem, nego je i sama pisala književne tekstove.

Prisutne je pozdravila i predsjednica Udruge žena Katarina Zrinski Varaždinske županije Nadica Dreven-Budinski i zahvalila članicama na svim dosadašnjim humanitarnim akcijama u kojima su sudjelovale.

Koncert su izvodili Komorni zbor Ivan Filipović pod ravnanjem dirigenta Gorana Jerkovića, Filipa Faka na klaviru, sopranistica Monike Cerovčec i glumci Ivana Zanjko i Robert Plemić, koji su kazivali stihove pjesama Ane Katarine Zrinski.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije