Završeni 7. Dani suvremenog plesa: ‘Selekcija predstava bila je pun pogodak’

>> Završeni 7. Dani suvremenog plesa: “Selekcija predstava bila je pun pogodak”

Svečanim zatvaranjem na kazališnom trgu uz DJ Dancette, u Varaždinu su završili 7. Dani suvremenog plesa. Posljednji festivalski vikend publika u Varaždinu je pogledala tri vrlo hvaljene domaće produkcije.

‘Trilogija’ Saše Božića u petak u HNK doslovno je rasplesala publiku te je više od polovice gledatelja na kraju završilo na pozornici plešući na hitove Beatlesa.

Izvanredna izvedba Matije Ferlina u njegovoj predstavi ‘Sad Sam Lucky’ u subotu ostavila je publiku bez teksta, a za sam kraj festivala, reprizna izvedba predstave ‘The killer in me is the killer in you my love’ ponovo je oduševila Varaždince.

U Varaždinu su se održale i prezentacije – sudionici istraživačkog laboratorija KLIK u četvrtak su predstavili prvu fazu rada na trogodišnjem projektu kojem je jedan od glavnih fokusa razvoj mobilnog multimedijalnog alata koji će se koristiti u obrazovnim ustanovama kao multimedijalna instalacija.

U nedjelju ujutro na gradskim ulicama i glavnom trgu polaznici radionice Matije Kezele Klaun u prostoru i vremenu, zabavljali su prolaznike i tako demonstrirali naučeno.

Novomarofčani su u subotu u svom Kulturnom centru Ivan Rabuzin pogledali dojmljivu predstavu Igora Koruge ‘Na traci’, a u Čakovcu je posljednji festivalski dan izvedena koreografija ‘Re: Rosas’ za koju su 20-ak malih i velikih Čakovčanki na osmodnevnoj radionici ‘Copy or inspiration?’ uvježbale Manuela Svorcan i Larisa Navojec.

– Prema reakcijama publike, selekcija predstava bila je pun pogodak. Ponovo smo pridobili neke nove gledatelje i ljubitelje suvremenog plesa, kako u Varaždinu tako i u Čakovcu i Novom Marofu. Vjerujem da ćemo suradnju ponoviti i iduće godine i veselim se tome – rekla je umjetnička direktorica festivala Sanja Tropp Frühwald.

– U Čakovcu definitivno ima prostora za sadržaje suvremenog plesa te mi je zbilja drago što smo realizirali ovaj zajednički projekt – kazao je Davor Dokleja iz Centra za kulturu Čakovec i producent festivala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije