Predstavljanje gastronomije.
Kranjske kobasice, specijaliteti od gljiva, jela od heljde,
kraški pršut, prekomurska gibanica samo su neki od sinonima za
slovensku gastronomiju, a ta i druga jela pripremljena od
vrhunskih namirnica i sljubljena s odličnim vinima ponudit će se
na Gala večeri, sastavnom dijelu Total baroque-a, popratnog
programa 51. Varaždinskih baroknih večeri.
Nastavljaju organizatori tako već tradiciju predstavljanja
gastronomije zemlje partner Festivala, a ove će se godine u
utorak 28. rujna chefovi iz Slovenije i Varaždina potruditi za
pravu rapsodiju za nepce i birana jela.
Chef i sommelier Jure Tomič iz restorana Debeluh iz Brežica i
chef Anđelko Levanić iz varaždinskog restorana Bedem pripremat će
20-tak biranih jela, kao i neizostavne slastice, a bit će to
prilika i za kušanje vrhunska vina.
Ulaznice po cijeni od 150 kuna mogu se nabaviti na odjelu za
ulaznice VBV-a u varaždinskom HNK-u ili se može predbilježiti na
mail office@vbv.hr. Gala večera održat će se u atriju
Staroga grada s početkom u 19 sati, a u slučaju loših vremenskih
prilika u restoranu Bedem. Broj ulaznica je ograničen-pa požurite
i dobar tek.