Vijesti / Lokalni izbori 2021.

LOKALNI IZBORI 2021.

Goran Habuš se vraća! HNS je najavio njegovu kandidaturu za gradonačelnika

Goran Habuš se vraća! HNS je najavio njegovu kandidaturu za gradonačelnika
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Vodio je Grad 5,5 godina, a onda nestao s političke scene...

Bivši varaždinski gradonačelnik Goran Habuš vraća se u političku arenu. Hrvatska narodna stranka najavila je za srijedu konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljena njegova kandidatura za gradonačelnika na izborima koji će se održati 16. svibnja.

Vezana vijest:

Izbori, glasanje, glasački listić 1 ŽUPANIJA, 6 GRADOVA, 22 OPĆINE LOKALNI IZBORI Donosimo popis svih dosad istaknutih kandidatura

Habuš je, podsjetimo, prvi puta na izbore izašao 2009. godine, kada gubi od Ivana Čehoka. No Čehoka 2011. privodi USKOK, on daje ostavku, a Habuš osvaja gradonačelnički mandat na izvanrednim izborima krajem te godine, glavni konkurent bio mu je Zlatko Horvat. Na redovnim izborima 2013. godine ponovno pobjeđuje, ovoga puta Marijana Cingulu

Mandat nije dočekao do kraja. Gradsko vijeće ne prihvaća njegov proračun za 2017. godinu te tada, prije četiri godine, on odstupa s funkcije, a Grad do izbora vodi državna povjerenica Dragica Đula. Habuš se ne kandidira na tadašnjim izborima, a uskoro napušta i HNS i politiku. 

Dosad je Habuš na novinarske upite o mogućem povratku odgovarao da 'ne razmišlja o tome', ali uvijek je ostavljao mogućnost da 'nikad ne treba reći nikad'. Kako se čini, to je na kraju prevagnulo. Sutra će javnost moći saznati što je utjecalo na ovu odluku.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video