Vijesti / Lokalni izbori 2021.

LOKALNI IZBORI 2021.

Čehok i Lešina u subotu ulaze u utrku za gradonačelnika i župana

Čehok i Lešina u subotu ulaze u utrku za gradonačelnika i župana
PIXSELL

Po prvi puta otkako je bez stranke, Čehok kreće i na Varaždinsku županiju...

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok dosad nije službeno najavio svoju kandidaturu. Nije ni morao, budući da mu je javna vidljivost osigurana već funkcijom koju obnaša. No sutra, u subotu 17. travnja, to će učiniti i službeno. 

Danas je najavljeno da će na Varaždinskom placu biti predstavljen kandidat s liste Ivana Čehoka za gradonačelnika Grada Varaždina, ali i za župana. Iako se u pozivu ne spominje ime, Čehok je potvrdio da će njegovu listu na izborima za Varaždinsku županiju nositi Mario Lešina.

Čehok ovime od građana traži da ga i peti puta izaberu za gradonačelnika. Prvi puta je gradonačelnik postao 2001. godine te je uvjerljivo pobjeđivao i 2005. i 2009., ali taj mandat nije odradio do kraja. Uhićen je u lipnju 2011. te je iz zatvora u Remetincu podnio ostavku.

Vezana vijest:

Vrhovni sud, Ivan Čehok DESET GODINA KASNIJE VRHOVNI SUD ODLUČUJE! Čehok se nije pojavio, došli samo Patafta i Huljev

Iako ni jedan od tri kaznena postupka dosad nije pravomoćno okončan (trenutno se čeka objava odluke Vrhovnog suda u jednom od predmeta), Čehok se vratio 2017. godine i ostvario pobjedu na izborima.

Mario Lešina je gospodarstvenik koji je u proteklom mandatu bio predsjednik Kluba vijećnika Čehokove liste. Jedan je od njegovih najbližih suradnika, blizak sa zamjenikom gradonačelnika Zlatanom Avarom. Lešina je u Vijeću postao prepoznatljiv po svojim temperamentim, povremeno i rubno agresivnim istupima prema neistomišljenicima. 

Jedno vrijeme se u javnosti špekuliralo s imenom Marijana Cingule kao kandidatom za župana ispred liste Ivana Čehoka, no ta ideja nije zaživjela. 

Vezana vijest:

Jan Kerekeš LOKALNI IZBORI 2021. I Jan Kerekeš ide na izbore! 'Svoj plan objavit ću ove nedjelje'

Kako bilo, Čehok po prvi puta otkako iza sebe nema stranku kreće na Varaždinsku županiju. Animozitet između njega i župana Radimira Čačića izrazit je pa će biti zanimljivo vidjeti kakav rezultat će na izborima ostvariti Čehokova lista i Lešina kao kandidat. Naravno, u slučaju da Čačić ostvari pobjedu na izborima.

Ne treba zaboraviti da su tu i drugi kandidati, a svoj izlazak na izbore, vjerojatno za župana, najavljuje i popularni glumac Jan Kerekeš. Ako je njegova namjera ozbiljna, mogao bi mnogima pomrsiti račune. 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!