Vijesti / Lokalni izbori 2021.

lokalni izbori 2021

Ivan Čehok ušao u utrku za gradonačelnika, Mario Lešina kandidat je za župana

Ivan Čehok ušao u utrku za gradonačelnika, Mario Lešina kandidat je za župana
Varaždinski.hr

Naglasio je da se ulagalo u komunalnu infrastrukturu, gospodarstvo, kulturu, sport, obrazovanje, socijalnu skrb...

U subotu je na varaždinskom placu, kod Pinkleca, Ivan Čehok najavio svoju kandidaturu za novi mandat gradonačelnika Grada Varaždina. Također, predstavljen je i Mario Lešina kao kandidat za župana Varaždinske županije.

Vezana vijest:

Izbori, glasanje, glasački listić 1 ŽUPANIJA, 6 GRADOVA, 22 OPĆINE LOKALNI IZBORI Donosimo popis svih dosad istaknutih kandidatura

Čehok je na konferenciji za novinare predstavio da pod motom 'Zajedno' nastavljaju s razvojem Varaždina u gospodarskom, sociološkom i demografskom smjeru.

- U kampanji nosimo pinklec svega što je u posljednje četiri godine napravljeno u Varaždinu. Sjećate se da smo i prije četiri godine započeli kampanju baš ovdje i sve što smo prije četiri godine učinili, napravili smo u suradnji s građanima, unatoč pandemijskoj krizi koja je omela neke planove. Kada se sve to uzme u obzir, razina ukupnih investicija u ovom gradu, razina gospodarskih, socioloških, demografskih i drugih pokazatelja govori u prilog i potvrđuje ovu postavku da smo u četiri godine uspjeli u razvoju Grada Varaždina u suradnji s građanima – naveo je aktualni varaždinski gradonačelnik.

Naglasio je da se ulagalo u komunalnu infrastrukturu, gospodarstvo, kulturu, sport, obrazovanje, socijalnu skrb...

- Nikada u četiri godine nije uloženo u grad koliko u posljednje četiri. Baš zato što smo imali visoku apsorpciju europskih fondova. Mi smo danas grad s daleko najviše europskog novca po glavi stanovnika u Hrvatskoj. Procjenjujem da bi u novom mandatu mogli privući oko 1,5 milijardi kuna iz EU fondova – istaknuo je Čehok te najavio pojačana ulaganja u gospodarstvo, infrastrukturu, ali i nove subvencije poduzetnicima koje je korona-kriza najviše pogodila.

- Grad je uspio ostvariti dobru komunikaciju s građanima kao pojedincima i udrugama, civilnim društvom i to je dobro. To je pravi pinklec koji nosimo sa sobom. Bez te komunikacije ne bismo uspjeli, a danas grad ima dvostruko više stipendista nego prije. 1000 poduzetnika koristi europske fondove, a kad smo preuzeli Grad prije četiri godine, bilo ih je 30-ak. Varaždin je potpuno pokriven kanalizacijom, vodovodom, plinskom mrežom, treba dovršiti ulaganja u optičku infrastrukturu, a tu nas je zakočila pandemija. Moramo srediti prometnice i raskrižja. Puno toga se napravilo, ali puno toga je još pred nama. I u sljedeće četiri godine nastavit ćemo ulaganja u komunalnu, kulturnu, obrazovnu i sportsku infrastrukturu – kazao je Ivan Čehok.

Na lokalne izbore izlazi se i s kandidatom za župana, a to je Mario Lešina.

- Trebamo župana koji će surađivati, a ne opstruirati. Varaždin je veliki grad i centar regije, ali bez Ludbrega, Ivanca, Marofa, Lepoglave, Vidovca, Sračinca, Trnovca, nema ni jakog Varaždina. Gradovi se moraju razvijati kao Varaždin i zbog toga ćemo inzistirati na spuštanju određenih funkcija županije na jedinice lokalne samouprave, pogotovo onih gdje se Županije pojavljuje kao protočni bojler. Zašto Ludbreg, Ivanec ili bilo koja druga jedinica lokalne samouprave ne bi upravljala svojim školama? One jedinice koje i imaju te resurse. One koje nemaju, u iduće četiri

godine stvorit će preduvjete i napraviti takvu infrastrukturu da i oni to mogu – zaključio je Lešina.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video