Vijesti / Lokalni izbori 2021.

problem s političkom promidžbom

Budimo grad prozvao Runca zbog plakata na Slobodi: 'Ako dođe u vijećnicu, normalni će biti i teži prijestupi'

Budimo grad prozvao Runca zbog plakata na Slobodi: 'Ako dođe u vijećnicu, normalni će biti i teži prijestupi'
Varaždinski.hr

Plakat je postavljen na vanjski zid Stadiona Sloboda...

Politička platforma Budimo grad reagirala je na postavljanje plakata kandidata HDZ-a Alena Runca na vanjski zid Stadiona Slobode u Varaždinu. Iz Budimo grad ističu nezadovoljstvo takvim postupkom jer Stadionom Sloboda upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina kojoj je na čelu baš Alen Runac.

Vezana vijest:

'šećer za kavu' NOVI PROBLEMI ZA RUNCA Zbog 'šećera za kavu' aktivirao se Čehok: 'Idi na neplaćeni godišnji'

- Počelo je s lecima uz račune, nastavilo se sa šećerom za kavu u kafiću 'Parkova', a sada se vješa plakat na stadion kojim upravlja Zajednica sportskih udruga. Kojoj je na čelu baš Alen Runac. U normalnim zemljama, g. Runac bi već nakon prve afere odustao od političke utrke, a mediji bi zbijali šale na njegov račun. U normalnim zemljama, već bi se pokrenuli postupci zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Naravno, u nenormalnoj zemlji ne trebamo imati nikakvih iluzija da će se pravna država uopće pozabaviti ovakvim, za naše prilike trivijalnim, zloupotrebama – ističu iz Budimo grad.

Dodaju kako je takvo ponašanje Alena Runca HDZ-u prihvatljivo 'jer je njegovo ponašanje u potpunosti je u skladu s ponašanjem i vrijednostima te stranke'.

- S politikom koja tretira Hrvatsku kao svoj plijen koji se dijeli i u kojoj je sve podređeno interesima vladajuće stranke. HDZ se više to ne trudi ni sakriti. Njima je jednostavno postalo normalno da se mogu ponašati kako god žele, bez straha od pravosuđa – dodaju.

Ističu kako je Alen Runac svojim potezima potvrdio je pravo lice svoje kandidature.

Vezana vijest:

politički sukob SPORAN LETAK Budimo grad i SDP prozvali Alena Runca zbog trošenja javnog novca za vlastitu promociju

- To je politika HDZ-a prema kojoj su stranački interes i ostanak na vlasti jedina ideologija kojoj je sve u državi podređeno. Politika kojoj je normalno da javna firma plaća njegove letke, šećer i predizbornu kampanju. Politika kojoj je normalno da se na naš zajednički stadion objesi njegov plakat. Politika kojoj će, ako dođe u gradsku vijećnicu, biti normalni i puno teži prijestupi. Mi smatramo da ne smijemo i dalje saginjati glavu i šutjeti na ovakvo ponašanje, već da trebamo dići svoj glas protiv korupcije, klijentelizma, nezakonitosti i nepravde u našem društvu. Jedini način da dokinemo ovakav korupcijski i klijentelistički način vladavine našom državom i gradom je da izađemo na izbore i budemo glas promjena – zaključuju iz političke platforme Budimo grad.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video