Vijesti / Lokalni izbori 2021.

LOKALNI IZBORI 2021.

Čehok o protukandidatima: 'Neki dosad nisu vodili ni ovcu na dreti, a vodili bi grad'

Čehok o protukandidatima: 'Neki dosad nisu vodili ni ovcu na dreti, a vodili bi grad'
Luka Stanzl/Pixsell

Lovac na peti mandat kaže da su pojedine kandidature - podcjenjivanje građana.

U lovu na sad već peti gradonačelnički mandat, Ivan Čehok osvrnuo se i na neke protukandidate. Konkretno, u emisiji Varaždin info VTV Televizije komentirao je kandidaturu bivšeg gradonačelnika Gorana Habuša, kojeg je HNS ponovno ubacio u utrku za prvu fotelju grada.

- Pa, dobro, gledajte, ja se nisam toliko bavio bivšom vlašću, barem ne onoliko koliko je trebalo. Jer, primjerice, 2012. obećali su da će sve vrtiće urediti, a nisu ni jedan. No meni nije čudno da se gospodin Habuš kandidirao, jednostavno stoga što su svi njegovi savjetnici ionako već kandidirali - rekao je Čehok.

Potom je nabrojao sve one na koji misli, a su SDP-ov kandidata za gradonačelnika Neven Bosilj, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice Ana Petrić iz Budimo grad te kandidat za župana Radimir Čačić iz Reformista.

- Gospodin Bosilj bio je njegov glavni savjetnik, on nije nova faca u politici. Gospođa Petrić bila je njegova glavna pravna savjetnica, imate ugovore gdje piše na koji način su oni savjetovali Habuša. Gospođa Grđan nije ranije bila u politici, ali Ratko Čačić je stvorio Habuša, nije on svoj vlastiti produkt, Čačić ga je doveo na to mjesto. Prema tome, svi oni ljudi koji su mu bili mentori ili savjetnici su se ionako kandidirali pa mi je bilo odmah jasno da će se i on kandidirati - rekao je Čehok.

Dodao je da on nema ništa protiv toga. Ali.

- Daj Bože što veći kup, neka se svi kandidiraju. Iako, meni je malo čudno da su se neki kandidirali jer, znate, to je malo i podcjenjivanje građana, kad mislite da možete voditi grad, a dotad niste vodili ni jednu ovcu na dreti ili nijednu instituciju. Građani Varaždina su pametni i radišni i jako dobro znaju tko što može napraviti i tko je što u životu napravio - zaključio je taj dio Ivan Čehok.

Najnovije

Reci što misliš!