Vijesti / Lokalni izbori 2021.

izbori 2021

Mirko Korotaj istaknuo kandidaturu: 'U Cestici projekti dogradnje vrtića i izgradnje Poduzetničkog inkubatora'

Mirko Korotaj istaknuo kandidaturu: 'U Cestici projekti dogradnje vrtića i izgradnje Poduzetničkog inkubatora'
HNS Varaždinske županije

U svojem izlaganju Mirko Korotaj usredotočio se na svoj program koji sadrži pet poglavlja, ali je i podsjetio na neke realizirane projekte.

Aktualni načelnik općine Cestica Mirko Korotaj u četvrtak je istaknuo kandidaturu za predstojeće izbore koji će se održati 16. svibnja.

Uz sve kandidate za članove Općinskog vijeća podršku su mu dali Predrag Štromar, saborski zastupnik HNS-a, Marijan Škvarić, v.d. predsjednika ŽO HNS Varaždinske županije te ostali kandidati za načelnike iz Hrvatske narodne stranke.

Predstavljanju je prisustvovao i Krunoslav Lukačić, kandidat za župana Varaždinske županije, a u uvodnom dijelu osvrnuo se na novu politiku Hrvatske narodne stranke koja čini spoj mladosti i iskustva:

- Ne treba previše govoriti o našem Mirku, jer svi mi ovdje, kao i mještani općine Cestice pa i šire poznaju jednog od najistaknutijih načelnika. Znamo i svi da mu energije ne manjka, budući da se odnedavno angažirao i na državnoj razini kao zamjenika predsjednika HNS-a. Dobiti podršku od čovjeka s tolikim iskustvom, ali i željom i energijom da pomogne svojem kraju je neprocjenjivo. I zbog toga vjerujem u uspjeh, vjerujem da je ovaj spoj mladosti i iskustva dobitna kombinacija. Okupimo se na ideji boljeg života u našoj Županiji. Pridružite nam se u pokretu za izgradnju bolje Županije. Gradimo zajedno novo doba, snažniji i bolji nego ikad. I vidimo se u drugom krugu! - kazao je. 

Saborski zastupnik Predrag Štromar podsjetio je na velike projekte koje je načelnik Korotaj ostvario u posljednjem razdoblju:

- U Cesticu uvijek dolazim sa posebnim zadovoljstvom, a danas posebno pružiti podršku Mirku u njegovoj kandidaturi. To je zato jer općina Cestica postiže nevjerojatne rezultate u razvoju i realizaciji projekata koji direktno utječu na povećanje standarda svih mještana. I tu ne mislim samo na komunalne zahvate, već i u razvoju društvenog živote, rasta gospodarstva, poljoprivrede i turizma. Cestica uvijek ima spremne projekte koji privlače sredstva sa državne razine, ali i iz europskih fondova, a program koji je pripremljen za slijedeće četiri godine to još jednom dokazuje. Ono što je moj zadatak u narednom razdoblju je provođenje projekta besplatnog vrtića za svu djecu koje će krenuti od početka slijedeće godine i siguran sam da će mi Mirko biti odličan partner u tom projektu - naglasio je. 

U svojem izlaganju Mirko Korotaj usredotočio se na svoj program koji sadrži pet poglavlja, ali je i podsjetio na neke realizirane projekte:

- Ono s čime kao kandidat za načelnika, ali i moj tim, zajedno izlazimo pred birače je program kontinuiteta i program nastavka razvoja naše općine, program nastavka velikih investicija. Ali prije svega želim istaknuti kako je naša općina u proteklom razdoblju postigla velike rezultate koji su itekako vidljivi i po kojima smo predvodnik i primjer ne samo u Varaždinskoj županiji, nego i u čitavoj Hrvatskoj. To je prvenstveno cjeloviti projekt ulaganja u obrazovanje i mlade obitelji. Sufinanciranje smještaja u dječjem vrtiću, besplatne radne bilježnice i mape, besplatni prijevoz učenika, područni odjel Glazbene škole i stipendiranje SVIH studenata s područja općine projekti su koje nemaju ni najrazvijeniji gradovi. Posebnu pažnju posvetili smo razvoju društvenog života, a kruna toga je izgradnja Kulturnog centra. Sportaši, umirovljenici, vatrogasci, KUD i ostale udruge nama su partneri s kojima smo u odličnoj suradnji postigli velike rezultate, a siguran sam da će tako biti i dalje. Gospodarski program koji provodimo četvrtu godinu pokazao je izvrsne rezultate. Kroz program mjera poticanja poduzetništva, poljoprivrede i turizma sklopljeno je ukupno 110 ugovora - rekao je Korotaj. 

U pet poglavlja svojeg programa istaknuo je one kapitalne projekte za koje je rekao da čine razliku:

- Prvo poglavlje obuhvaća modernu javnu i komunalnu infrastruktura, veliki projekt je modernizacija nerazvrstanih cesta za što smo već i potpisali ugovore za ukupno 20 dionica. Posebno ističem i uvođenje širokopojasnog interneta, za što su osigurana sredstva iz europskih fondova. U drugom poglavlju koje obuhvaća obiteljsku politiku i obrazovanje, uz nastavak svih dosadašnjih projekata koje sam ranije nabrojao je dogradnja dječjeg vrtića. Ono što želim još dodati jest povećanje naknade za novorođene za 1.000 kuna. Treći dio je gospodarski razvoj, a u ovom dijelu želim najaviti jedan novi i veliki projekt – Poduzetnički inkubator Cestica. Omogućit ćemo poduzetnicima početnicima, ali i svim zainteresiranim da uz minimalne troškove pokrenu svoje poslovanje. Kamp Cestica i Perivoj Križovljangrad dio su programa u turizmu i poljoprivredi, a sada kreću u drugu fazu izgradnje nakon što je dobivena građevinska dozvola, a za sam perivoj odobrena europska sredstva. U poljoprivredi nastavljamo s nizom mjera koje su se pokazale jako korisnima našim OPG-ovima. I peto poglavlje odnosi se na udruge i uz dosadašnja ulaganja u infrastrukturu i opremanje svih udruga, posebno je planirana energetska obnova Vatrogasnih domova u Babincu i Lovrečanu te Društvenog doma u Radovec Polju. I na kraju želim najaviti projekte za rekreaciju, a to su fitness centar na otvorenom, multifunkcionalni centar u Gornjem Vratnu, kao i teniske terene - istaknuo je Korotaj. 

Za kraj je pozvao mještane da izađu na izbore i podrže kandidate Hrvatske narodne stranke kako u Cestici, tako i u drugim općinama i gradovima, kao i Krunoslava Lukačića za župana Varaždinske županije:

- Pokazali smo i dokazali da znamo i možemo dovesti velike investicije i napraviti velike stvari. Tako ćemo ja i moj tim sjajnih ljudi nastaviti u narednom četverogodišnjem mandatu. Za sam kraj mi ostaje samo da kažem: i dalje zajedno za našu Cesticu! - zaključio je. 

Najnovije

Reci što misliš!