Vijesti / Lokalni izbori 2021.

lokalni izbori

Darko Marković kandidat je za načelnika Općine Mali Bukovec

Darko Marković kandidat je za načelnika Općine Mali Bukovec
Vox media

Kao nezavisnog kandidata pratit će ga i nezavisna lista za Općinsko vijeće.

Aktualni načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković najavio je kandidaturu za četvrti mandat. Kao nezavisnog kandidata pratit će ga i nezavisna lista za Općinsko vijeće.

Vezana vijest:

Izbori, glasanje, glasački listić 1 ŽUPANIJA, 6 GRADOVA, 22 OPĆINE LOKALNI IZBORI Donosimo popis svih dosad istaknutih kandidatura

Predstavljajući kandidaturu i program Marković je naglasio da je zajedno s djelatnicima općinske uprave i općinskim vijećnicima puno napravljeno tijekom tri mandata, tijekom 12 godina.

- S obzirom na sve što smo do sada napravili, s obzirom na marljivost dužnosnika, općinske uprave i vijećnika, rezultatima smo dokazali da možemo, da znamo i to želimo ponoviti u sljedećem mandatu – rekao je Marković i dodao da je najvažnije od svega konačno pokretanje projekta iskorištavanja geotermalne energije.

- Geotermalna energija nije samo najveći potencijal općine Mali Bukovec, nego i Varaždinske županije. Tim projektom želimo stvoriti energetski neovisnu općinu. I ne samo općinu jer će našim projektom i Varaždinska županija postati energetski neovisna. Puno truda, zalaganja i znanja uloženo je do sada u pokretanje tog projekta. U idućem mandatu taj ćemo projekt završiti, konačno će u općini Mali Bukovec raditi geotermalna elektrana i naša će općina postati energetski neovisna. Pokretanjem tog velikog projekta, sve projekte koji će uslijediti nakon toga bit će puno lakše napraviti jer će prihodi Općine nekoliko puta narasti u narednih 5 do 10 godina – najavio je Marković.

Kandidat za načelnika u četvrtom mandatu podsjetio je da je prije 12 godina proračun Općine Mali Bukovec iznosio 1,8 milijuna kuna, početkom ovog mandata odnosno 2017. godine 4,3 milijuna kuna, a zadnje tri godine na razini od 10 milijuna kuna.

- Danas je izvorni proračun 4-4,5 milijuna kuna. A u zadnjih 12 godina iz projekata koje smo prijavili na nacionalne i natječaje Europske unije u Općinu Mali Bukovec je došlo 18,4 milijuna kuna, ili u prosjeku 1,5 milijuna kuna godišnje. Projektima su obnavljani i društveni domovi, a jedan od najmodernijih u ovom dijelu države je ovaj u Svetom Petru – kazao je Marković na predstavljanju kandidature.

- Izgradnjom geotermalne elektrane povećat će se prihodi u općinskom proračunu i time ćemo omogućiti da sami, bez države, pomažemo svojim stanovnicima, posebno mladima, da ovdje izgrade kuće te da se čak ljudi ovdje doseljavaju. Osim toga imat ćemo mogućnost jeftinu toplinsku energiju distribuirati OPG-ima, obrtnicima, poduzetnicima i našim mještanima. Posebno će tada biti zanimljive naše poduzetničke zone u kojima će se zbog toga otvarati nova radna mjesta – istaknuo je Marković.

Za projekt izgradnje geotermalne elektrane zahvalio je na podršci aktualnom županu Radimiru Čačiću kojeg će podržati i u kandidaturi za novi mandat župana, kako bi se nastavila uspješna suradnja na realizaciji najvećeg projekta u Općini Mali Bukovec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video