Vijesti / Lokalni izbori 2021.

PROMO

Patafta objavio kandidaturu za gradonačelnika Varaždina, bale u Brezju nazvao 'pljačkom stoljeća'

Patafta objavio kandidaturu za gradonačelnika Varaždina, bale u Brezju nazvao 'pljačkom stoljeća'
Zvonko Lončar

'Dogodila se najveća pljačka u povijesti našeg grada koja se procjenjuje na nekih oko 700 milijuna kuna', rekao je Davor Patafta...

Gospodarstvenik i gradski vijećnik Davor Patafta danas je objavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Varaždina. Konferencija za medije održana je simbolično ispred varaždinskih bala koje su, kako Patafta tvrdi, Gradu Varaždinu i svima koji u tom gradu žive, ne samo sramota, već i uzrok najveće pljačke u povijesti Varaždina.

Vezana vijest:

Ivan Čehok presuda ODLUKA VRHOVNOG SUDA Vrhovni sud ukinuo osuđujući dio presude protiv Čehoka, Patafte i Huljev

Osvrnuo se i na odluku Vrhovnog suda koja je uslijedila nakon 10 izgubljenih godina, koliko je trajao sudski proces.

- Pozvao sam vas ovdje nakon odluke Vrhovnog suda jer su sada nakon puno godina sve stvari jasne i s obzirom na veličinu Grada Varaždina, dogodila se najveća pljačka u povijesti našeg grada koja se procjenjuje na nekih oko 700 milijuna kuna. Naime, o čemu je riječ? Samo za primjer, ova folija u koju je zamotan otpad koštala je oko 60 milijuna kuna, ovo zemljište koje će se trebati sanirati ispod bala koštat će oko 20 milijuna kuna. Znate da Grad Varaždin ima tužbu jer je politika donijela krive odluke oko koncesije za oko 90 milijuna kuna na varaždinskom sudu. I sad imamo nešto zbog čega smo mi danas ovdje – rekao je uvodno Davor Patafta.

Prostor oko bala koje kao spomenik nesposobnosti stoje na ulazu u Varaždin više od desetljeća, je veliki 50 nogometnih igrališta. Tu je trebalo biti otvoreno 3000 radnih mjesta minimalno, ističe Patafta.

- Kad zbrojite da je za svako radno mjesto mjesečno u Grad Varaždin trebalo ući u proračun oko 1000 kuna, dolazimo do cifre od 300 milijuna kuna koliko je oštećen Grad Varaždin zbog politike koju smo na žalost ovih 15 godina proživljavali. Nakon toga znate da je isplaćen avans za ove bale, odnosno za njihovu obradu, od 8 milijuna kuna. Znate da je nekim investitorima, jer jednostavno nisu išli graditi, isplaćena isto tako šteta od oko 5 milijuna kuna. Poznato je da je odvjetnicima za svakojake sudske postupke isto isplaćeno oko 5 milijuna kuna. I sad da ne nabrajam… Jedna od velikih šteta za Grad Varaždin je da bi od izgrađenih tvornica koje su ovdje trebale biti od 2005. godine, Grad Varaždin dobivao naknadu od oko 50 milijuna kuna. Također, Grad Varaždin bi dobivao komunalni doprinos od oko 30-40 milijuna kuna. Kad to sve zbrojite, dolazimo do cifre od oko 700 milijuna kuna. Zašto je to bitno? Jer su građani Grada Varaždina plaćali skuplje dječje vrtiće, znate da je podignuta komunalna naknada prošle godine, znate da je puno priča o prirezu, kojeg naši Varaždinci plaćaju u iznosu odod 10 posto. Svega toga jednostavno ne bi bilo – podsjeća Patafta.

Vezana vijest:

Izbori, glasanje, glasački listić 1 ŽUPANIJA, 6 GRADOVA, 22 OPĆINE LOKALNI IZBORI Donosimo popis svih dosad istaknutih kandidatura

Dodao je Patafta da kada podijelimo sve te cifre na obitelji kojih je u Varaždinu oko 10 tisuća, nalazimo da su jednostavno političari, zbog svojih nekih sebičnih interesa, ukrali doslovce svakoj obitelji prosječno jedan automobil.

- S obzirom na sve ovo što se događalo, i s obzirom na to da mene kao poduzetnika to izuzetno smeta da je tek sada nakon 10 godina Vrhovni sud zauzeo svoj stav i presudio da je ugovor koji sam potpisao prije 10 godina ispravan, ja osobno smatram da u ovim svim kandidaturama koje su istaknute u ovome gradu nema kapaciteta koji bi na jedan brz način pokrenuo cijelu poduzetničku zonu. A s obzirom na to da treba otvoriti tih 3000 radnih mjesta, maknuti ovu sramotu, odlučio sam se kandidirati za gradonačelnika grada Varaždina – objavio je Patafta i poručio Varaždinkama i Varaždincima da zaslužuju bolji grad.

- Osobno nemam velikih političkih iskustava, ali mogu reći, zato jer razumijem financije i štete koje su napravljene Varaždincima, da sam u svojem poslovnom životu isplatio preko 100.000 plaća. Moj zamjenik u kandidaturi će biti gospodin Vlado Sevšek, koji je poznat građanima Varaždina. Od danas mi krećemo u kampanju, naš program je objavljen na službenim stranicama Lige za Varaždin, a i mojim osobnim službenim stranicama – rekao je Patafta.

Osvrnuo se na činjenicu da se 15 godina, od kad je u Brezje došla prva bala, tamo umjesto gospodarstva razvijaju jedino zaraze.

- Sad nakon 15 godina otkako je Grad potpisao sporazum da se tu grade tvornice, znači gdje mu je država poklonila doslovce to zemljište, i ovo zemljište je nekakva šteta jer su Varaždinci taj novac trebali dobiti prije 10-15 godina. Ovo zemljište koje vidite tu, investitori su spremni platiti sigurno preko 100 milijuna kuna. Postavlja se pitanje tko je sve kriv za to? Kriva je politika, krivi su nekakvi Čačići koji znate da su prijavljivali to, krivi su nekakvi Habuši i njihovi kolege koji su isto tako to prijavljivali, krivi su određeni gradski odvjetnici kojima uopće nije bio interes boljitak Varaždinaca koji žive u ovom gradu, nego im je samo bio interes da dobiju milijun, ili više milijuna kuna. Takvi interesi su napravili štetu od 700 milijuna kuna. Za mene osobno kao poduzetnika to je stvarno jedna od pljački u ovome gradu i ja je zovem pljačka stoljeća – zaključio je Patafta.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video