Vijesti / Lokalni izbori 2021.

LOKALNI IZBORI 2021.

U Ludbregu kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Božica Makar predstavila svoj tim

U Ludbregu kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Božica Makar predstavila svoj tim
HNS

'Veliki projekt kojeg danas ovdje predstavljam je uvođenje mini-bus linija', najavila je Makar.

Ludbreg je još jedan grad u Varaždinskoj županiji u kojoj HNS izlazi na izbore za čelno mjesto. Kandidatkinja za gradonačelnicu Božica Makar jučer je predstavila svoj program, a podršku među ostalim pružili su joj Krunoslav Lukačić, kandidat za župana Varaždinske županije, te Predrag Štromar, saborski zastupnik HNS-a.

Vezana vijest:

Izbori, glasanje, glasački listić 1 ŽUPANIJA, 6 GRADOVA, 22 OPĆINE LOKALNI IZBORI Donosimo popis svih dosad istaknutih kandidatura

U svojem izlaganju Krunoslav Lukačić istaknuo je jedan problem koji se u posljednje vrijeme sve više naglašava na ludbreškom području:

- Na jučerašnjem predstavljanju naše liste za Županijsku skupštinu govorili smo o našem timu u kojem je podjednaki broj žena i muškaraca, a predstavio sam i svoju zamjenicu Sanju Kolenko. Zato mi je ovdje posebno zadovoljstvo što će danas svoju kandidaturu istaknuti naša dugogodišnja članica, a u prošlom mandatu i saborska zastupnica Božica Makar. Uz vrijednosti koje promoviramo u našoj kampanji: pristojno, pošteno, pametno i odgovorno, možemo dodati još jednu, a to je ravnopravno. HNS je stranka koju je osnovala žena, naša Savka Dabčević-Kučar, i siguran sam da bi danas bila ponosna na ovaj naš tim mladih i iskusnih kandidatkinja i kandidata. Takav je i naš tim u Ludbregu i vjerujem da će birači prepoznati tu novu snagu, novu snagu Ludbrega, ali i županije. U mojem programu za normalnu županiju obuhvaćen je i dio koji se tiče zdravstva, a to je baš tema o kojoj želim progovoriti ovdje u Ludbregu. Godina dana koja je za nama pokazala nam je da svi sagrađeni zidovi, zgrade, fasade i krovovi ne mogu nadomjestiti ljude. Ti ljudi bili su na prvoj crti u ovim teškim vremenima. Moj zadatak kao župana je da umjesto uređenja dvoraca, akvarija i atrijskih svodova, novce usmjerimo u poboljšanje stanja u bolnicama. A čujem od naših građana kako baš ovdje u Ludbregu nailaze na određene probleme u zdravstvenoj zaštiti, gdje nedostaje stručnog kadra i usluge nisu na nivou koji građani zaslužuju. Moj će zadatak kao budućeg župana biti da stavimo čovjeka na prvo mjesto i zato vas pozivam da me podržite u tome. I vidimo se u drugom krugu!

Na predstavljanju je sudjelovao u Predrag Štromar, saborski zastupnik:

- Božica je u svojem mandatu saborske zastupnice bila jedna od predvodnica u provođenju projekata sanacije klizišta, kojih na ovom ludbreškom području ima jako puno i mogu sa zadovoljstvom reći da je jako puno napravljeno. Zato sam siguran da će se i kao gradonačelnica zalagati za ravnomjeran razvoj čitavog ludbreškog područja i u tome ima moju punu podršku. A ono što ćemo zajedno provoditi od sljedeće godine je projekt besplatnih vrtića i tome se veselim.

Kandidatkinja za gradonačelnicu u svojem obraćanju predstavila je program za grad Ludbreg:

- Svi koji me poznaju u Ludbregu znaju da slušam i da prihvaćam prijedloge svojih sumještana, ali i da ponekad i promijenim mišljenje ukoliko je potkrijepljeno kvalitetnim argumentima. Na taj način pripremili smo i program za razvoj našeg grada, zajedno kao tim u kojem se svaki pojedinac dao doprinos kvalitetnim prijedlozima. Glavni cilj nam je ravnomjerni razvoj svih naselja koja pripadaju u grad Ludbreg jer svi građani isto plaćaju komunalni doprinos i prirez koji je najviši u Varaždinskoj županiji i iznosi 12%. Ono na što se moramo posebno usredotočiti u našem Ludbregu je sigurnost u prometu, a to ćemo postići izgradnjom pješačko-biciklističkih staza. Danas djeca ne odlaze na igrališta ili u prirodu jer ih roditelji ne puštaju zbog prevelikog prometa i opasnih prometnica. Još jedna tema koje je posebno bitna je gospodarstvo. Mjere koje su nužne našim poduzetnicima i obrtnicima treba usmjeriti na otvaranje novih radnih mjesta, ali i na povećanje plaća jer znamo da naš kraj daleko zaostaje po prosjeku plaće. Posebnu pažnju posvetit ćemo našim OPG-ima koji trebaju pomoć u prijavljivanju na razne natječaje i tu će grad biti jedan od poluga u pomoći kako u financiranju konzultanata tako i projektne dokumentacije. Veliki projekt kojeg danas ovdje predstavljam je uvođenje mini-bus linija koje bi prometovale četiri puta dnevno i na taj način omogućile našim mještanima da dođu do liječnika, pošte, banke ili neke druge institucije koja im je potrebna. Takav prijevoz bi jednom tjedno bio potpuno besplatan za korisnike. Ludbreg je uz sve ostalo i turistički grad jer ima razvijenu infrastrukturu i veliki potencijal u razvoju turizma. Mislim da bi Grad kao i turistička zajednica trebali više energije uložiti u organiziranje svih turističkih potencijala kako bi u naš grad privukli još više turiste kroz cijelu godinu, čime bi grad dodatno živnuo.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video