Vijesti / Lokalni izbori 2021.

LOKALNI IZBORI 2021.

Franjo Vrbanić ide po drugi mandat načelnika Općine Veliki Bukovec: 'Nastavljamo istim tempom'

Franjo Vrbanić ide po drugi mandat načelnika Općine Veliki Bukovec: 'Nastavljamo istim tempom'
Franjo Vrbanić

Ovoga puta izlazi kao nezavisni kandidat.

Franjo Vrbanić, aktualni načelnik, najavio je kandidaturu za drugi mandat na čelu Općine Veliki Bukovec. Za Općinsko vijeće kandidirat će se i nezavisna lista.

– Ove četiri godine planirali smo i radili. A to sve mogu sažeti u tri riječi: bilo je fer, vrijedno i pošteno. Dodat ću još jednu riječ, a to je: nezavisno. Nismo politički opterećeni, niti lijevim, niti desnim, niti centrom. Politika je poziv i treba samo razmišljati o ljudima i njihovoj dobrobiti – poručio je Vrbanić na predstavljanju kandidature za novi mandat načelnika.

Vezana vijest:

Izbori, glasanje, glasački listić 1 ŽUPANIJA, 6 GRADOVA, 22 OPĆINE LOKALNI IZBORI Donosimo popis svih dosad istaknutih kandidatura

Vrbanić je podsjetio da je prije četiri godine na prvom mjestu programa bila demografija.

– Ako neće biti ljudi, neće nam trebati niti općina niti načelnik. Povećali smo iznos sufinanciranja vrtića 100 posto, osnovali vrtić na području općine, sufinanciramo prijevoz učenika osnovnih škola, pomažemo mladima da riješe svoje stambeno pitanje – istaknuo je Vrbanić.

Dodao je da je u infrastrukturnom dijelu također puno napravljeno.

– Nakon 25 godina pokrenuli smo prema konačnoj realizaciji projekt dogradnje osnovne škole i ove će godine uz suradnju s Varaždinskom županijom škola biti u jednoj smjeni. A mi ćemo financirati produženi boravak. Završava se projekt mosta u Dubovici, uređujemo centar naselja Veliki Bukovec – kazao je Vrbanić.

Rekao je i da za gospodarstvo i poljoprivredu prije četiri godine nije bilo poticaja, a sada se sufinanciraju oni koji ulažu u gospodarstvo na ruralnim područjima.

Podsjetio je da je Općina Veliki Bukovec mala smo sredina s 1400 ljudi, ali ima bogat društveni život, koji će općinska uprava i u sljedećem mandatu nastaviti podupirati.

– U sljedećem mandatu nastavljamo istim tempom. Imamo pripremljen projekte i aplicirat ćemo na EU i nacionalne natječaje – najavio je kandidat za načelnika.

Vrbanić je naglasio da bez suradnje okolnih lokalnih samouprava i suradnje s Varaždinskom županijom, Općina Veliki Bukovec ne može prosperirati.

– Na tome ću i dalje raditi. Podržavam trenutnog župana koji se kandidirao za sljedeći mandat. Tražit ćemo suradnju da se preko vertikale vlasti realizira što više projekata na području općine – rekao je Vrbanić.

– Pozivam na izbore, birači znaju najbolje, a vidjeli su koliko se radilo u posljednje četiri godine. Iza mene je jak time koji je dokazan u svojim profesijama i spremni su za zadaće koje nas čekaju u sljedećem mandatu – poručio je Vrbanić na predstavljanju kandidature za načelnika Općine Veliki Bukovec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video