Vijesti / Lokalni izbori 2021.

PROMO

PATAFTA Čuvali su smeće u Brezju, a sad priznaju da su zbog osobnih interesa možda upropastili i Varkom

PATAFTA Čuvali su smeće u Brezju, a sad priznaju da su zbog osobnih interesa možda upropastili i Varkom

Zahvaljujući Čačiću i Čehoku, koji su problem i uzrokovali, smjestili u Brezju bale, a zatim ih tamo ostavili više od jednog desetljeća, te Habušu koji je po nalogu šefa Čačića pisao prijave, sad imamo možda i upropaštenu gradsku tvrtku Varkom.

Željko Bunić, direktor tvrtke Varkom, čiji je Grad Varaždin većinski vlasnik, a suvlasništvo dijele još pet gradova i 20 općina, rekao je, naime, u ponedjeljak da bi ta tvrtka mogla biti uništena.

Naime, presudom Vrhovnog suda objavljenom u petak 23. travnja nastaje nova situacija kojom se ugovor, koji su potpisali Grad Varaždin, T7 VIS i Varkom, ponovno aktualizira.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Time je Bunić ujedno priznao loše upravljanje imovinom Grada Varaždina, a ovaj put i na štetu drugih gradova i općina.

Ugovor je, naime, potpisan prije 12 godina, a jedan od potpisnika je ispred tvrtke T7 VIS gospodarstvenik Davor Patafta.

- Da se ugovor poštivao, u Brezju sad ne bi bilo više ni jedne bale od 2011. godine, nego bi se tamo otvorilo najmanje 3000 radnih mjesta, a naši mladi imali bi posla. Varaždinci bi umjesto ove sramote imali čisti ulaz u grad.

No, oni su čuvali otpad, svađali se i sad kukaju nad problemom. To je samo još jedan dokaz lošeg upravljanja Gradom i gradskom imovinom – rekao je Davor Patafta, nositelj Nezavisne liste i kandidat za gradonačelnika Varaždina.

Dodaje kako je uložio tada 180 milijuna kuna da bi se riješila Čačićeva i Čehokova sramota.

- Dao sam ponudu, sklopio s Gradom i Varkomom ugovor, ispoštovao sve njihove zahtjeve, izgradio MBO tvornicu, odnosno postrojenje vrijedno 180 miijuna kuna, da bi se hitno riješila Čačićeva i Čehokova sramota. I onda… Njima je bilo bitnije glupiranje i osobni interesi nego zdravlje i životni standard građana. Oni su umjesto gospodarstva u Brezju razvijali zaraze. I radili štetu Varaždincima. Nažalost, morao sam 2014. godine prodati MBO vjerujući da će drugi riješiti glupe političke blokade - rekao je Patafta.

Trgovački sud sada bi trebao donijeti presudu temeljem tužbe o ništetnosti spomenutog ugovora. Taj je postupak Grad pokrenuo u vrijeme kada je na čelu Grada bio Goran Habuš.

Zahvaljujući Čačiću i Čehoku koji su problem i uzrokovali, smjestili u Brezju bale, a zatim ih tamo ostavili više od jednog desetljeća, te Habušu koji je po nalogu šefa Čačića pisao prijave, sad imamo možda i upropaštenu gradsku tvrtku Varkom.

Kako Čačić uništava svoje tvrtke, tako misli da može i one gradske, koje su zapravo od svih Varaždinaca.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video