Vijesti / Lokalni izbori 2021.

PROMO

Pataftin plan digitalizacije: Varaždin bez birokracije, šaltera, papira i pečata

Pataftin plan digitalizacije: Varaždin bez birokracije, šaltera, papira i pečata
Varaždinski.hr

Grad Varaždin postat će predvodnik u uvođenju najmodernijih tehnologija za najveći mogući komfor građana - rekao je Patafta.

Pandemija je pokazala da je digitalizacija moguća ali i poželjna. Varaždin zaslužuju biti bolji grad, bez birokracije, papira, šaltera i pečata, poručio je gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta.

- Grad Varaždin ima FOI i puno mladih programera i stručnjaka s tog područja i zato moramo biti predvodnik digitalizacije - rekao je Patafta i poručio da će papire poslati u ropotarnicu prošlosti.

- U 21. stoljeću moramo omogućiti Varaždincima da s gradskom administracijom i javnim poduzećima rade i komuniciraju digitalno. Naslanjajući se na sustav e-građani uspostavit ćemo sustav u kojem su šalteri i obrasci nepotrebni. Sve se može i mora obaviti digitalno i u vrijeme koje građanima odgovara - istaknuo je Patafta i pojasnio kako će građani zahtjeve i dokumente moći predati i navečer iz udobnosti fotelje svojeg dnevnog boravka. 

- Grad mora, i imat će, sve svoje servise dostupne građanima na njihovim pametnim telefonima. Građani će u svakom trenutku imati pristup svim potrebnim informacijama i znati u kojem je statutu njihov zahtjev - rekao je Patafta.

Neće biti potrebe obilaziti šaltere, prikupljati papire i ganjati pečate. 

- Uvodit ćemo najnovije tehnologije pametnog grada u sve komunalne usluge. Inzistirat ćemo na pametnoj rasvjeti koja će štedjeti proračun, pametnom sustavu parkiranja koji će štedjeti vrijeme, gorivo i živce naših sugrađana. Uvest ćemo pametne kante za smeće, korištenje najnovijih tehnologija u upravljanju prikupljanja otpada, pametne semafore i upravljanje prometom i slično. Grad Varaždin postat će predvodnik u uvođenju najmodernijih tehnologija za najveći mogući komfor građana - rekao je Patafta.

Najnovije

Reci što misliš!