Vijesti / Lokalni izbori 2021.

u drugom krugu

Stričak smatra da Varaždin nije naklonjen ljevici: 'To se iz mandata ne vidi, a potvrda dolazi u drugom krugu'

Stričak smatra da Varaždin nije naklonjen ljevici: 'To se iz mandata ne vidi, a potvrda dolazi u drugom krugu'
HDZ Varaždinske županije

'Da je tako, onda bi SDP imao najviše osvojenih načelnika i gradonačelnika te vijećničkih mandata', naglasio je Stričak.

Anđelko Stričak izborio je drugi krug lokalnih izbora kandidata za župana Varaždinske županije. Za vodeću funkciju u Županiji borit će se protiv aktualnog župana Radimira Čačića (Reformisti).

Vezana vijest:

Stričak, Čačić LOKALNI IZBORI 2021. IZBORI ZA ŽUPANA Čačić u drugi krug ide s prednošću, ali HDZ je vodeći u Skupštini

Tako kao vodeći u drugi krug ulazi Čačić s 21.704 glasova (30,65%), zajedno s HDZ-ovim kandidatom Stričakom, koji je dobio 19.153 glasova (27,05%). Stričak je na današnjoj konferenciji za medije zahvalio biračima. 

- Hvala svim biračima koji su izašli na izbore, pogotovo biračima koji su dali glas kandidatima HDZ-a i koalicijskim partnerima. Čestitke svima koji su pobijedili u prvom krugu. Puna podrška svim kandidatima koji idu u drugi krug - kazao je i dodao:

- Pobjednik ovih izbora je Hrvatska demokratska zajednica. Najviše mandata u Županijskoj skupštini, najviše izabranih u 1. krugu, a predstoji nam bitka za župana Varaždinske županije. Birači su prepoznali naš rad i to su na ovim izborima vrednovali - rekao je Stričak. 

Naglasio je da imaju najkvalitetniji program za Županiju. 

- Cijeli prošli mandat posvetili smo investicijama, radili smo sve ono što je bitno za život naših građana. Surađivali smo doslovno sa svima. S dobrim smjerom nastavljamo i dalje, smatram da imamo najkvalitetniji program za cijelo područje županije, a to ćemo za dva tjedna i pokazati. Zatim predstoji ozbiljan rad gdje će Varaždinsku županiju zadesiti investicijski boom.

Vezana vijest:

Damir Habijan nakon 1. kruga Habijan: 'Bez zadrške možemo reći da je HDZ pobjednička stranka ovih izbora'

Smatra da Varaždin i županija nemaju veze s ljevicom, već je biračko tijelo naklonjeno desnici. 

- Imamo prilike slušati da je u Varaždinu biračko tijelo naklonjeno ljevici, međutim, to se iz ovih podataka ne vidi. Da je tako, onda bi SDP imao najviše osvojenih načelnika i gradonačelnika te vijećničkih mandata. Teza da je Varaždin i županija od centra na lijevo ne stoji. To će biti potvrđeno u nedjelju 30. svibnja - istaknuo je Stričak.

Postavljeno mu je pitanje na čiju podršku računa u drugom krugu. 

- U narednim danima ćemo dogovarati na čiju podršku računamo u drugom krugu. Zaista ne vidim čiju bi podršku mogao dobiti gospodin Čačić. Ne vidim tko bi ga mogao podržati. Pretpostavljam da će scenarij biti isto kao prije četiri godine, a to je da u drugom krugu većina kandidata išla kontra aktualnog župana – kazao je Stričak.

Najnovije

Reci što misliš!