Vijesti / Lokalni izbori 2021.

nakon prvog kruga

ČAČIĆ 'U ovoj Županiji ako budemo ozbiljni i odgovorni, za HDZ vrijedi 'no pasaran''

ČAČIĆ 'U ovoj Županiji ako budemo ozbiljni i odgovorni, za HDZ vrijedi 'no pasaran''
Narodna stranka - Reformisti

Nakon prvog kruga lokalnih izbora već su poznati neki pobjednici.

Reformisti Varaždinske županije održali su konferenciju za medije na kojoj su prisustvovali predsjednik Reformista i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i saborska zastupnica Natalija Martinčević, predsjednik regionalnog saveza sjeverozapadne Hrvatske i državni tajnik Tomislav Paljak, predsjednik Gradske organizacije Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin

Prisutni su bile kandidatkinje i kandidati koji su osvojili načelničke funkcije u prvom krugu lokalnih izbora: Branimir Nađ (Općina Martijanec), Sanja Kočet (Donja Voća) te nezavisni Darko Marković (Mali Bukovec) uz podršku Reformista, kandidatkinje i kandidati koji ulaze u drugi krug izbora u svojim gradovima i općinama: Željko Bedeković (Varaždinske Toplice), Valerija Paljak (Sračinec), Verica Vitković (Trnovec Bartolovečki), Rajko Solar (Jalžabet) i Renato Podbojec (Maruševec) te nezavisni županijski vijećnik s liste Reformista, bivši župan Zvonimir Sabati.

Također, svoj mandat su potvrdili i nezavisni Franjo Vrbanić (Veliki Bukovec) i Zoran Hegedić (Breznički Hum) uz podršku Narodne stranke – Reformisti.

- Rezultat liste Reformista za Županijsku skupštinu je 22% odnosno 9 dobivenih vijećnika što predstavlja porast od 50% u odnosu na prethodni mandat. Nema kampanje bez rada i konkretnih i mjerljivih rezultata svih uključenih stoga ovim putem čestitam svim kandidatima koji su se borili na listama Reformista na ovim izborima i svim kandidatkinjama i kandidatima koji će na pobjedu čekati još dva tjedna. Posebne čestitke upućujem našim novim načelnicima Reformistima te nezavisnim načelnicima uz potporu Reformista na ponovljenim mandatima. Čestitam i svim Reformistima i nezavisnim kandidatima na ulasku u Županijsku skupštinu, te gradska i općinska vijeća Reformistima. Najviše zahvaljujem našim članovima koji nas prate i podržavaju i koji su u ovoj kampanji napravili jedan zaista veliki posao. Na kraju najveća zahvala našim građanima koji su u jednoj rijetko ružnoj kampanji čak i u okvirima Hrvatske ipak prepoznali prave vrijednosti i ono što što se kao stranka zalažemo, a to su kvalitetni ljudi, rad i rezultati – rekla je predsjednica Županijske organizacije Reformista Natalija Martinčević.

Prisutnima se obratio i župan Radimir Čačić.

- Prije svega, još jednom veliko hvala svim našim građankama i građanima koji su izašli na izbore i glasali, a posebno hvala onima koji su prepoznali nas kao i stranku i naše kandidate. U ovoj Županiji ništa više neće biti isto i to od jučer, stranka koja je imala samo župana i dožupane, a ni jednog načelnika i gradonačelnika već danas ima fantastičan rezultat. Svi naši kandidati su u naponu snage, mladi obrazovani, vrhunski ljudi. Ni jedna stranka nema ni taj rezultat ni takve ljude i na to smo ponosni. Jučer nismo imali ni jednog gradonačelnika i načelnika, a završetkom drugog kruga siguran sam da ćemo ih imati između 8 i 9. Istovremeno, u Skupštini stranka je podigla rezultat za 50%, u svim skupštinama (gradskim i općinskim vijećima) zajedno smo 4 puta povećali rezultat. To govori o snazi, ozbiljnosti i organizaciji – rekao je Čačić te se osvrnuo na rezultate izbora za župana.

- Na izborima za župana povećali smo rezultat za 20% u odnosu na prošle izbore, onda sam ja stizao lijevi centar i ljevicu sada desnica pokušava stići mene. U ovoj Županiji ako budemo ozbiljni i odgovorni, za HDZ vrijedi 'no pasaran'. Nikad ovdje nisu prošli i po mom dubokom uvjerenju ako izađemo kao što smo odradili i sada, uvjerljiva je naša pobjeda – rekao je Čačić.

Kako je naglasio župan i predsjednik Reformista Radimir Čačić kandidatkinje i kandidati nadmašili su sva očekivanja i to je velika politička snaga za sutra i budućnost.

- Nije kriterij za izbor nekoga poštenje i neupitnost poštenja, to je nulta pretpostavka. Ako postoji u politici itko tko nema srama i spreman se je kandidirati ako na njega postoji sumnja za kriminal, onda pristojan čovjek to mora odstraniti. Očekujem da ćemo taj problem u Gradu Varaždinu u drugom krugu riješiti – za kraj je rekao Čačić .

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!