Vijesti / Lokalni izbori 2021.

LOKALNI IZBORI 2021.

Čačić: 'Mogli smo bolje u Varaždinu da sam ja bio nositelj. Ali to mi se gadi'

Čačić: 'Mogli smo bolje u Varaždinu da sam ja bio nositelj. Ali to mi se gadi'
Varaždinski.hr

Bila je to poruka Čehoku, koji je tako nešto napravio u Županiji...

Radimir Čačić smatra da Reformisti nisu podbacili na izborima u Varaždinu. Naime, u prijašnjem sazivu Gradskog vijeća imali su dvoje vijećnika, sada su osvojili jedan mandat, s time da on pripada nezavisnoj vijećnici Zdravki Grđan.

Odgovara Čačić da ta činjenica uopće ne predstavlja pad, jer je, gledano prema postocima, ostvaren isti rezultat kao i na prošlim izborima. Tada je, naime, lista Reformista osvojila 7,28% glasova (1.387), a sada 7,34% (1.239 glasova). No, s obzirom da je broj vijećnika zakonom smanjen s 25 na 21, sada taj rezultat donosi jedno vijećničko mjesto, a prije je donosio dva.

Usporedio je te brojke s onima koje su Reformisti u gradu Varaždinu dobili glasajući za članove Županijske skupštine i njega kao župana.

- Lista za Skupštinu je u Varaždinu dobila 17,5%, lista za župana je dobila 28,5%. Treba nešto dodati? Stvari su potpuno jasne. Jedan dio tog otpora, lista Budimo grad, je ovdje uzeo taj prostor otpora prema kriminalu i za to je nagrađen. To treba cijeniti. I to definitivno je jedan dio naših birača. Kao što vidite, to je točno to kad preslikate na Županiju. Mi smo na razini grada dobili 7%, a isti građani u istome gradu na istome biračkom mjestu su našoj listi dali 17,5%. A meni kao županu 28,5% - iznio je tumačenje Čačić.

Dodao je da su, naravno, mogli i bolje, da je on bio nositelj liste u Varaždinu, kao što je to Čehok bio u Županiji.

- Mogli smo sa mnom kao nositeljem liste povući još 5,6,7, 10 posto. Ali gadi mi se slati lažne poruke ljudima, to mi nije u redu. To vidite na županijskoj razini, gdje imate listu Ivana Čehoka - poručio je Čačić.

Dodao je da je tih pet Čehokovih mandata u Županijskoj skupštini 'potpuno beznačajno'.

Vezana vijest:

Čehok, Čačić LOKALNI IZBORI 2021. Čehok uzvratio: 'Ratko je kukavica koja se skriva iza jedne žene kojoj je sad upropastio ugled'

- To što je on izjavio da će biti jaka oporba je još manje značajno. Jer mi smo potpisali da s ljudima koji sjede na optuženičkim klupama više od deset godina, i pred sobom imaju još niz suđenja i potencijalnog zatvora za krađu novca, ne želimo imati posla. Čini mi se da se i neki izvjesni Lešina kandidirao, a prošao je kao što je i zaslužio - u svome stilu komentirao je Čačić.

Ako dobije u drugome krugu, potencijalni partneri su mu, kaže, svi. Odnosno skoro svi.

- Kao partnere vidim sve, kao i uvijek do sada. Sve pristojne ljude, sve pristojne stranke. A to nije Čehok i društvo - poručio je Radimir Čačić.

Najnovije

Reci što misliš!