Vijesti / Lokalni izbori 2021.

političko 'ispravljanje'

Varaždinski HNS-ovci opovrgavaju Bosilja: 'Sudjelovao je u radu gradskih tijela i bio upućen u odluke'

Varaždinski HNS-ovci opovrgavaju Bosilja: 'Sudjelovao je u radu gradskih tijela i bio upućen u odluke'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell/HNS Varaždin

Težak je reagirao na Bosiljeve izjave te rekao da iznosi neistine.

Kandidat za gradonačelnika Neven Bosilj jučer je izjavio da SDP nikad nije upravljao gradom te da on osobno nikad nije imao formalni utjecaj na gradsku politiku.

Vezana vijest:

SDP Bosilj Neven konferencija za medije Bosilj najavio drugi krug: 'Promjene su tu. Trenutno imamo većinu u Gradskom vijeću'

Sada su se javili iz HNS-a, stranke koja je bila u koaliciji s SDP-om 2011. i 2013. godine, u razdoblju kada je dužnost gradonačelnika Varaždina obnašao Goran Habuš (HNS). Habuš se i ove godine kandidirao za gradonačelnika, ali nije ušao u drugi krug. Točnije, skupio je najmanji broj glasova od svih kandidata – njih 455, što je 2,61 posto.

Uglavnom, Dejan Težak, predsjednik Gradske organizacije HNS-a, reagirao je na Bosiljevu izjavu te rekao da SDP-ov kandidat govori neistine.

- Prije svega, SDP je bio s HNS-om u koaliciji 2011. i 2013. godine, činio većinu u Gradskom vijeću i imao zamjenika gradonačelnika. On je kao član SDP-a sudjelovao u radu gradskih tijela, primjerice Povjerenstva kojemu je cilj bio pronaći način zbrinjavanja otpada i koje je raspravljalo o koncesiji za odlaganje otpada iz 2013. godine. Isto tako, bio je upućen i u ostale odluke koje je koalicija donosila. Bez obzira na političke prilike, nekorektno je poricati evidentnu činjenicu da je gospodin Bosilj bio dio struktura gradske vlasti – istaknuo je Težak.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!