Vijesti / Lokalni izbori 2021.

LOKALNI IZBORI 2021.

Facebookom kruži kompromitirajuća snimka WhatsApp razgovora, Avar kaže da je sve prijavio policiji

Facebookom kruži kompromitirajuća snimka WhatsApp razgovora, Avar kaže da je sve prijavio policiji
Varaždinski.hr

Znate li što je i tko je Crveni karton?

Danas točno u podne na Facebook stranici Varaždinci protiv Čehoka objavljene su dvije snimke zaslona mobitela na kojem je dokumentirana navodna komunikacija unutar WhatsApp grupe između tri osobe naziva 'Avar', 'Marko' i 'Mario Privatni'.

U njoj osoba imena "Avar" obavještava preostale da je na Facebooku otvorena nova stranica Crveni karton, koja bi trebala poslužiti tome da se do ove nedjelje napada Neven Bosilj, SDP-ov kandidat za gradonačelnika koji je izborio drugi krug izbora protiv Ivana Čehoka.

- Od danas do izbora ćemo svaki dan izbacivati nešto protiv Bosilja i ekipe. Dakle, on je meta, ali udarite i na sve one koji mu daju potporu - piše "Avar" i poziva ostale na lajkanje stranice i pozivanje svojih poznanika u nju.

Na tu se objavu nadovezuju osobe "Marko" i "Mario Privatni", a tijekom razgovora spominju se imena Vjerana Strahonje i Alena Runca.

U roku od dva sata ovu je objavu podijelilo više od 20 osoba, no zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar tvrdi da je ova objava krivotvorena i da je stoga sve prijavio policiji.

- Netko se opasno zaigrao. Ja sam to danas sve prijavio policiji, jer ja se nemam vremena baviti onima koji misle da mene mogu isprovocirati i koji koriste moje ime da bi me klevetali. A dalje neka se s policijom razgovaraju. I razgovarat će s odvjetnicima - kaže Avar.

Napominje da on to niti je pisao niti ima potrebu pisati.

- Postoje službe koje će se baviti time.

Kaže da i ne zna tko stoji iza te stranice, niti ga to zanima.

Stranica Varaždinci protiv Čehoka kreirana je prije gotovo tri godine, 26. srpnja 2018. Jasno je da je ona odgovor na stranicu Varaždinci za Čehoka, koja je nastala uoči lokalnih izbora 2017. godine i koja je služila za Facebook kampanju aktualnom gradonačelniku. No u varaždinskoj javnosti još uvijek nije procurila informacija o tome tko stoji iza ove antičehokovske stranice.

Ono što u ovoj priči povezuje ove dvije stranice i navedenu komunikaciju je treća stranica, koja se spominje u objavljenom WhatsApp chatu. Riječ je o stranici Crveni karton. Na njoj je 22. svibnja objavljena presuda Općinskog suda u Varaždinu iz 2016. godine, u kojoj se Neven Bosilj proglašava krivim zbog uvrede svog stranačkog kolege i nekadašnjeg gradskog vijećnika Dražena Vinceka. Ta je objava podijeljena i na stranici Varaždinci za Čehoka.

Tkogod stajao iza Crvenog kartona, kao i iza današnje objave stranice Varaždinci protiv Čehoka, za koju Zlatan Avar tvrdi da je krivotvorina, čini se da dosad u Varaždinu još nije bila zabilježena ovako prljava kampanja kao što je to slučaj na ovogodišnjim lokalnim izborima. Srećom, za šest dana i tome će doći kraj.

Najnovije

Reci što misliš!