Vijesti / Lokalni izbori 2021.

ususret drugom krugu

Radimir Čačić i Milorad Batinić najavili uzajamnu potporu na izborima za župana Varaždinske županije i gradonačelnika Ivanca

Radimir Čačić i Milorad Batinić najavili uzajamnu potporu na izborima za župana Varaždinske županije i gradonačelnika Ivanca
Narodna stranka - Reformisti

Čačić je tom prilikom poručio kako 'nema ni jednog razloga da županija i gradovi padnu u ruke HDZ-ove hobotnice'.

Kandidat za župana Varaždinske županije Radimir Čačić i kandidat za gradonačelnika Ivanca Milorad Batinić u ponedjeljak su na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ivancu najavili uzajamnu podršku u predstojećem drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Ivanca i župana Varaždinske županije.

Obojica su naglasili kako je postizborna suradnja prirodni nastavak dosadašnje suradnje između dvojice kandidata koja se očitava u nizu do sada ostvarenih zajedničkih projekata.

Čačić je tom prilikom poručio kako 'nema ni jednog razloga da županija i gradovi padnu u ruke HDZ-ove hobotnice'.

- Naše pozicije su jasne; ni naša Županija, ni ovaj grad, kao uostalom ijedan drugi grad ni općina, ne smije pasti u ruke te „hobotnice“ jer mi to jednostavno ne zaslužujemo i nemamo što o tome razgovarati – poručio je Čačić te pozvao sve glasače centra da podršku na izborima za gradonačelnika u nedjelju daju Batiniću.

A Batinić pak je sve svoje glasače pozvao da u drugom krugu izbora podrže Čačića za župana.

-U suradnji sa Županijom omogućili smo viši standard zdravstvene zaštite našim građanima nabavkom dva CRP uređaja za brzu dijagnostiku te skorom uspostavom specijalističkih pregleda u Domu zdravlja Ivanec. Izdvajanjem dodatnih sredstava iz gradskog i županijskog proračuna našli smo model kojim će za županijske ceste na području Ivanca od sada biti dostupno znatno više novaca koji će se utrošiti u modernizaciju. Dogradnja škole je dogovorena i neupitna, a županija i grad su suglasni da će projekt zajednički realizirati bez obzira na dostupnost EU i nacionalnih fondova - istaknuo je Batinić.

Župan Radimir Čačić također se osvrnuo na dosadašnju suradnju.

- S gospodinom Batinićem surađujem već niz godina i obojica smo ljudi građanskog centra koji su ''za, a ne protiv'', dakle, vodimo afirmativnu politiku. Osim toga, nikada ne bi dao podršku nekome na koga pada sjena kriminala i zbog toga bez zadrške mogu dati podršku gospodinu Batiniću. Ivanec mogu istaknuti kao primjer ostalim gradovima i općinama jer u svim poljima nastoji postići nadstandard i zbog toga će uvijek imati podršku Županije. Osim aktualnih projekata radit ćemo i na prometnoj povezanosti i razvoju turizma na ključnim točkama u regiji - zaključio je župan.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video