Vijesti / Lokalni izbori 2021.

priopćenje

Davor Patafta: 'Čačić je i meni prije 12 godina zaprijetio sjekirom'

Davor Patafta: 'Čačić je i meni prije 12 godina zaprijetio sjekirom'
Varaždinski.hr; Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

'Ovdje se naime radi o prijetnji i terorističkom činu', rekao je Patafta.

Kandidat za gradonačelnika Varaždina u prvom krugu lokalnih izbora Davor Patafta priopćenjem se osvrnuo na izjavu varaždinskog župana Radimira Čačića: 'Već na prvu prljavštinu reagirat ću na kršćanski način – tko tebe kamenom, ti njega sjekirom'.

Rekao je to Čačić za Novi List u kontekstu kampanje za lokalne izbore.

Patafta je u priopćenju uvodno naveo kako 'ne postoje stari i mladi političari, a Čačić nije samo loš već i vrlo opasan'.

- Kakav čovjek, koji živi u gradu, koji se diči tolerancijom i otvorenošću, može prijetiti sugrađanima, pa i političkim protivnicima, sjekirama? Samo onaj koji ima ozbiljnih medicinskih problema i koji ne poštuje niti kulturu niti civilizacijski doseg Varaždina - napisao je Patafta.

Dodao je kako ovo nije 'ovo nije prvi nasrtaj sjekirom na nekog tko se Čačiću ne sviđa'.

- Naime, osobno je na najstrašniji način, sjekirom, zaprijetio i meni pred dvanaest godina. Kakav to čovjek, ako nije terorist, a ovdje se naime radi o prijetnji i terorističkom činu, može reći da će nekoga tko baci kamen umjesto kruhom opaliti sjekirom. Tužno je da takav čovjek uopće i živi u otvorenom, tolerantnom i civiliziranom Varaždinu. Tužno je da politiku shvaća kao svoj džep, tužno je da smo makar jednim glasom ikada uopće nagradili njegove obmane. Gospodine Čačiću, to je zastrašujuće, to su izjave koje se mogu vidjeti i čuti samo iz usta terorista i kukavica. A ti jesi kukavica, kukavica  koja leti u političku prošlost. Daleko, u sjenu, tamo gdje oduvijek i pripadaš - zaključio je Patafta.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video