Vijesti / Lokalni izbori 2021.

ususret izborima

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković: 'Tražim ispriku zbog iznesenih napada i laži'

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković: 'Tražim ispriku zbog iznesenih napada i laži'
Zvonko Lončar

Prozvana sam za izjavu saborskog zastupnika i svog koalicijskog partnera Anđelka Stričaka (HDZ), koji je medijima odaslao priopćenje s jasnim i glasnim protivljenjem privatizaciji Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama, navodi Ratković.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković oglasila se priopćenjem u kojem demantira neistine iznesene u protekle dva dana. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Upravo ta dva dana, zbog smrti bliskog člana obitelji, nakratko sam se povukla iz kampanje uoči drugog kruga izbora za gradonačelnicu/gradonačelnika Varaždinskih Toplica. I upravo je to vrijeme iskorišteno kako bi se moj protukandidat u drugom krugu, Željko Bedeković (Narodna stranka – Reformisti), putem svojih društvenih mreža obrušio na moju osobu ističući da plasiram laži izjavom koju nisam iznijela.

Prozvana sam za izjavu saborskog zastupnika i svog koalicijskog partnera Anđelka Stričaka (HDZ), koji je medijima odaslao priopćenje s jasnim i glasnim protivljenjem privatizaciji Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama. Na takvu izjavu reagirali su moj protukandidat Željko Bedeković, koji je ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama, ali i varaždinski župan Radimir Čačić (obojica iz Reformista), ali i pročelnik UO za gospodarstvo Mladen Jakopović i ravnatelj Specijalne bolnice Denis Kovačić (obojica iz HDZ-a), prozvavši i moje ime za navod g. Stričaka.

Navodim da osobno nisam iznijela nikakav stav o eventualnoj privatizaciji Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama, kao građanka Varaždinskih Toplica, i još uvijek aktualna gradonačelnica, a niti kao kandidatkinja u drugom izbornom krugu za gradonačelnicu Varaždinskih Toplica. Jednako tako navodim da rad i poslovanje Specijalne bolnice Varaždinske Toplice nije u nadležnosti Grada, te Grad, odnosno njegove službe ili gradonačelnik, ni ne može donositi bilo kakve odluke o poslovanju ili eventualnoj privatizaciji Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama.

Osobno kao građanka Varaždinskih Toplica imam stav o privatizaciji Specijalne bolnice, ali ga do sada nisam javno izrekla. Mislim i da takve izjave u vrijeme tugovanja vlastite obitelji nisu primjerene.

Stoga molim javnu ispriku svog protukandidata u drugom krugu izbora za gradonačelnika Varaždinskih Toplica, g. Željka Bedekovića, zbog iznesenih napada i laži usmjerenih prema mom imenu - napisala je Ratković. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video