Vijesti / Lokalni izbori 2021.

prijava

Bosilj prijavio Čehoka za zlouporabu stranica Grada Varaždina, evo o čemu se radi

Bosilj prijavio Čehoka za zlouporabu stranica Grada Varaždina, evo o čemu se radi
Varaždinski.hr

Sporan je tekst objavljen na Portalu otvorenih podataka Grada Varaždina...

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Neven Bosilj uputio je prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu Varaždinske županije zbog zlouporabe službenih stranica Grada Varaždina.

Kako ističe, učinio je to zbog toga što je Ivan Čehok, aktualni gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika, koristio stranice Grada Varaždina za osobnu promidžbu i pokušaj diskvalifikacije njega, Nevena Bosilja, kao drugog kandidata.

Riječ je o tekstu 'Intelektualne i osobne usluge 2019. - g. Neven Bosilj' objavljnom na Portalu otvorenih podataka Grada Varaždina. Kad je tekst objavljen, nije navedeno.

Bosilj u obrazloženju navodi kako je tekst primijetio 25. svibnja, a posebno ga je zasmetao završetak teksta – No pasaran (Neće proći).

- Kako se radi o službenim stranicama Grada, kako se navodi, očigledno se zlorabi i koristi mjesto na kojem se ne može, niti smije objavljivati bilo što, a što je povezano s izbornom promidžbom, pa i u obliku poruke drugom kandidatu da neće proći. Za to postoje druga mjesta u medijima ili drugdje, koja su za to predviđena – objasnio je Bosilj.

Dodatno ističe kako je ovdje riječ o zlouporabi jer se 'pred same izbore na ovaj način odgovara, što predstavlja besplatnu osobnu promidžbu, ali na račun drugog kandidata'.

- Dozvoljava se čak i da sadašnji dužnosnici koji su kandidati u novim izborima objavljuju i predstavljaju svoje uspjehe na bilo koji način, pa čak i na spomenutim službenim stranicama, što je čest primjer, ali to nikako ne smije biti na račun protukandidata. Iz prethodno navedenog, a što potvrđujemo preslike stranice grada dovoljno govori da se radi o zlouporabi službenih stranica i dezavuiranja i diskvalifikacije mene kao drugog kandidata – ističe Bosilj.

Bosilj je također zatražio od Povjerenstva skidanje teksta sa službenih stranica Grada Varaždina.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video