Vijesti / Lokalni izbori 2021.

novi varaždinski župan

HDZ SLAVI STRIČAKOVU POBJEDU 'Plenković je oduševljen! Nije se nadao'

HDZ SLAVI STRIČAKOVU POBJEDU 'Plenković je oduševljen! Nije se nadao'
Zvonko Lončar

Novi varaždinski župan rekao je da može surađivati sa svima.

U Varaždinskoj županiji obrađeno je 100 posto (336/336) biračkih mjesta. Tako je novi varaždinski župan postao Anđelko Stričak (HDZ, HSLS, HSU) s 28.002 glasa. Dosadašnji župan Radimir Čačić osvojio je 26.181 glas. 

Vezana vijest:

LOKALNI IZBORI 2021. IZ MINUTE U MINUTU Sve na jednom mjestu: župan, gradonačelnici, načelnici...

Zamjenica Anđelku Stričaku bit će Silvija Zagorec

- Ovo je povijesna pobjeda za varaždinski HDZ. Od 2001. godine HDZ nije imao svog župana. Ovo vodstvo HDZ-a uspjelo je u tome - kazao je Stričak iz stožera HDZ-a gdje se slavi uz tamburice i pjesmu. 

Imate većinu u skupštini osiguranu, bez Čačića.

- Imamo tri-četiri opcije za većinu - kazao je te dodao: 

- Sutra ću sjesti s aktualnim županom Čačićem. Vidjet ćemo kako Županija stoji, koji su projekti u pripremi, koji traju i koji su pri kraju. Želim suradnju sa svima. Nije se mogao čuti niti jedan načelnik ni gradonačelnik da suradnja s nama nije bila korektna. Svi koji žele pomoći, dobrodošli su - rekao je Stričak. 

Spomenuo je da se čuo s Andrejom Plenkovićem

- Razgovarao sam s premijerom Plenkovićem. Oduševljen je i nije se nadao. Kazao je da je ova pobjeda iznenađenje - kazao je Stričak te dodao da su i građani u gradu Varaždinu rekli svoje i izabrali. 

Kako će surađivati Grad i Županija?

- SDP je u proteklom mandatu imao gradonačelnika (Ludbreg) i načelnika (Petrijanec) u županiji. Slobodno pitajte kako smo s njima surađivali. Siguran sam da će reći da je bila korektna i na zavidnoj razini - kazao je Stričak za kraj. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video