Vijesti / Lokalni izbori 2021.

Novi načelnik

Branimir Štimec kao nezavisni kandidat osvojio Vinicu: 'Sumještani su prihvatili obrazovane mlade generacije'

Branimir Štimec kao nezavisni kandidat osvojio Vinicu: 'Sumještani su prihvatili obrazovane mlade generacije'
Facebook

Općina Vinica ima novog načelnika.

Jučer je održan drugi krug lokalnih izbora, a osim gradonačelnika i župana, tražili su se i načelnici općina koji nisu uspjeli osvojiti natpolovičnu većinu glasova u prvom krugu.

HDZ je nakon dugog niza godina izgubio općinu Vinicu (2002. - 2021.), točnije novi načelnik od jučer je Branimir Štimec koji je kao nezavisni kandidat osvojio 794 glasa. Njegov protukandidat Miroslav Kelemenić (HDZ) dobio je 710 glasova.

Vinica je godinama bila uporište HDZ-a, njom je vladao nedavno preminuli Marijan Kostanjevac, a sada su žitelji te općine odlučili da je vrijeme i za stranačku promjenu.

- Nećemo nigdje žuriti. Lagano krećemo, surađivat ćemo sa svima. Stvarat ćemo našu općinu i svi koji žele pomoći su dobrodošli - kazao nam je kratko Štimec. 

Kakvu suradnju očekujete sa Županijom?

- Suradnja s lokalnom samoupravom je uvijek dobra. Nezavisni smo i ne ovisimo o strankama - rekao je novi načelnik. 

Smatra da su sumještani prepoznali njihov entuzijazam i želju za poboljšanjima u općini. 

- Ne bih rekao da smo osvojili Vinicu, već smo skupili mlade i obrazovane ljude koji su budućnost našeg sustava, države i to je bio naš najveći moto 'nove generacije za budućnost'. Mlade generacije su se ponudile mještanima i oni su ih prihvatili - istaknuo je Štimec. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video