Vijesti / Lokalni izbori 2021.

osvrt na izbore

HNS: Porazom Čačića, postali smo istinski lider građanskog centra Varaždinske županije

HNS: Porazom Čačića, postali smo istinski lider građanskog centra Varaždinske županije
HNS Varaždinske županije

Naveli su da su otvoreni za suradnju s izabranim županom Stričakom.

Na današnjoj konferenciji za medije u organizaciji Županijske organizacije HNS Varaždinske županije sudjelovali su Marijan Škvarić, v.d. predsjednika Županijske organizacije i izabrani gradonačelnik grada Lepoglave te kandidat za župana Krunoslav Lukačić.

Konferenciji su prisustvovali i svi izabrani načelnici iz redova HNS-a: Mirko Korotaj iz Cestice, Božidar Novoselec iz Sračinca, Josip Jany iz Svetog Đurđa, Mladen Blaško iz Klenovnika, Zoran Hegedić iz Brezničkog Huma i Nikola Žganec iz Beretinca.

U svojem uvodnom izlaganju Marijan Škvarić je zahvalio biračima te predstavio ukupne rezultate HNS-a nakon završenih lokalnih izbora:

- Želim na početku zahvaliti svim biračima koji su izašli na izbore kako u prvom, tako i u drugom krugu izbora. Hvala za svaki glas koji ste dodijelili našim listama za općinska i gradska vijeća, kandidatima za načelnike i gradonačelnike, kao i kandidatu za župana i županijsku skupštinu! Budite sigurni da će svaki vaš glas biti uložen u naš zajednički projekt - bolji život i standard za sve! - rekao je Škvarić te dodao: 

- Rezultatima izbora smo izuzetno zadovoljni, s obzirom da smo u protekle četiri godine bili jedina i istinska oporba u našoj županiji gdje smo bili meta napada dosadašnjeg župana Čačića. Njegovim porazom građani su jasno dali do znanja kako mu je vrijeme za političku mirovinu, a ne za daljnju političku trgovinu. Njegovo bahato ponašanje i agresivan nastup prema političkim suparnicima sigurno nije ono što žele građani Varaždinske županije - kazao je. 

Naveli su da su otvoreni za suradnju s izabranim županom Stričakom.

- Hrvatska narodna stranka sa jednim gradonačelnikom i šest načelnika u našoj županiji zadržala je poziciju istinskog lidera građanskog centra te sa osvojenih gotovo 10% glasova za Županijsku skupštinu biti će jamac provođenja projekata koje smo promovirali u našim kampanjama. Temeljem toga, kada je riječ o razvojnim projektima, Hrvatska narodna stranka je otvorena za suradnju s novim županom Anđelkom Stričakom, kojemu čestitamo na pobjedi i želimo puno uspjeha u daljnjem radu - istaknuo je.

Kandidat HNS-a za župana Varaždinske županije Krunoslav Lukačić nakon objave konačnih rezultata izbora u Varaždinskoj županiji naglasio je potrebu novog smjera u radu Varaždinske županije, ali i HNS-a:

- Hrvatska narodna stranka uspjela je u ovom tranzicijskom procesu ostvariti odličan rezultat na županijskoj razini osvajanjem četiri mandata. Na našim listama nalazili su se mnogi mladi i perspektivni pojedinci koji su sada postali vijećnici u svojim gradovima i općinama. Uz iskusnog gradonačelnika i načelnike to je nova snaga HNS-a, ali i Varaždinske županije - kazao je Lukačić. 

Rekao je da će nastaviti raditi u korist svih stanovnika. 

- Mi smo u kampanji promovirali jasnu poruku na koji način želimo da funkcionira vlast na svim razinama u našoj županiji, a to je pristojno, pošteno, pametno i odgovorno. Drago nam je da su i sami građani prepoznali tu poruku i rekli ne bahatosti, korupciji, nepotizmu i populizmu. Sljedeće četiri godine nastavit ćemo raditi na korist svih stanovnika s ciljem poboljšanja standarda u svim dijelovima županije, kako bi mladi ostali u našoj županiji i kako bi ponovno postali primjer dobre prakse na razini čitave države - poručio je te zaključio: 

- Zato pozivam sve kojima je interes građana Varaždinske županije na prvom mjestu da sve svoje kapacitete i snage upregnu u ostvarenje projekata i to prvenstveno u gospodarstvu, novom zapošljavanju, školstvu, zdravstvu i razvoju poljoprivredne proizvodnje. Nama će čovjek biti na prvom mjestu i u tom smjeru ćemo dati svoj doprinos kroz prijedloge u općinskim i gradskim vijećima te Županijskoj skupštini - kazao je Lukačić. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video