Vijesti / Lokalni izbori 2021.

Županijski SDP

SDP-ovci kažu da su podržali Čačića za župana te da krivce za neuspjeh potraži u svojim redovima

SDP-ovci kažu da su podržali Čačića za župana te da krivce za neuspjeh potraži u svojim redovima
Varaždinski.hr/SDP

Antolić Vupora istaknula je da onaj tko izgubi ima se pravo ljutiti.

Radimir Čačić jučer je gostovao u RTL Direktu kod Mojmire Pastorčić. Tamo se osvrnuo na gubitak izbora za župana, ali i na buduće poteze Reformista.

Također, rekao je da ga 'SDP Varaždinske županije ne samo da nije podržao za župana, bez obzira na dogovor s predsjednikom stranke što je razumno, nego su pozvali svoje da ne izlaze na izbore'. 

Sada već bivši župan istaknuo je da se tako vodilja prljava kampanja, a sada su mu iz SDP-a Varaždinske županije odgovorili na optužbe. 

Priopćenje predsjednice Županijske organizacije i izjavu Barbare Antolić Vupora prenosimo u cijelosti. 

- Nastavno na izjave bivšeg župana još jednom ponavljamo kako je ŽO SDP-a Varaždinske županije, nakon što kandidatkinja za županicu Barbara Antolić Vupora nije ušla u drugi krug lokalnih izbora, programski u drugom krugu potporu dao bivšem županu te podržao kandidate Reformista u općinama gdje nije imao svoje kandidate.

Vezana vijest:

radimir čačić RTL Direkt VIDEO Čačić: 'Svaki dodir HDZ-a s Čehokom i njegovim listama za nas znači prekid svakog razgovora'

Izjave bivšeg župana smatramo potpuno neutemeljenim i neprimjerenim što potvrđuje i usporedba broja osvojenih glasova bivšeg župana u prvom i drugom krugu lokalnih izbora te krivce za svoj poraz mora potražiti u svojim redovima i/ili kampanji kakvu je vodio što je politički, ali i ljudski korektno.

Kao primjer možemo uzeti općinu Trnovec Bartolovečki gdje je SDP-ova kandidatkinja izgubila od kandidatkinje Reformista. U prvom krugu kandidat za župana Čačić dobio je 894 glasa, a u drugom 1277, no kandidat HDZ-a u prvom krugu dobio je svega 623 glasa, a u drugom gotovo duplo 1162. Slična je situacija u Varaždinskim Toplicama i nekim drugim općinama i gradovima.

SDP je do sada, a tako će i ubuduće eventualno dati preporuku, ali kao demokratska stranka, svojem članstvu, a naročito simpatizerima nije i neće naređivati kako glasati.

- Tko izgubi, naravno da se ima pravo ljutiti, ali s obzirom na dugogodišnje iskustvo u bavljenju politikom, ovakve reakcije bivšeg župana u najmanju ruku iznenađuju. SDP je na svim razinama vodio afirmativnu kampanju i stanovnici Varaždinske županije su to i prepoznali. Ljudi su umorni od gospodarske i korona krize. Nije vrijeme za podjele, politikanstvo, negativnosti bilo koje vrste. Kako smo već i rekli, podržat ćemo sve projekte koji će pridonijeti napretku naše Županije, a to na primjer projekti brze pruge, DC D2 i brze ceste prema Ivancu svakako jesu – kazala je predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora.

Najnovije

Reci što misliš!