Vijesti / Lokalni izbori 2021.

primopredaja u varaždinu

KAD ĆE PRIMOPREDAJA? Ivan Čehok: 'Mi smo sve priredili...'

KAD ĆE PRIMOPREDAJA? Ivan Čehok: 'Mi smo sve priredili...'
Zvonko Lončar

Primopredaju su usporili prigovori na provedbu izbora koje su podnijeli Davor Patafta i Ivan Čehok...

Još uvijek aktualni gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok gostovao je u emisiji Varaždin info VTV televizije gdje je govorio o primopredaji izvršnih ovlasti na novoizabranog gradonačelnika Nevena Bosilja.

Vezana vijest:

rješenje županijskog izbornog stožera NIJE BILO NEPRAVILNOSTI Odbačeni prigovori Čehoka i Patafte na provedbu izbora

- Prvo mora izborno povjerenstvo proglasiti sve izborne rezultate važećima, a nakon što oni proglase onda se počne planirati primopredaja – rekao je Čehok.

Dodao je da su u tehničkom smislu oni primopredaju već planirali.

- Bosilj i Marković bili su u Gradskoj vijećnici, dogovorili smo ono što njima treba kao neke nužne dokumente ili ono što oni traže i izvan nužnih dokumentata. To smo im sve već priredili, ali s obzirom a nije u formalnom smislu nije još izborno povjerestvo reklo o tim rezultatima, onda se primopredaja planira idući tjedan.

Čehok je dodao kako su bila dva prigovora na provedbu izbora te da je prigovor Davora Patafte, koji je Županijsko izborno povjerenstvo odbacilo, na provedbu izbora upućen Ustavnom sudu.

- Naš prigovor bio je vezan uz začuđujuće velik broj nevažećih listova, kao primjerice u Istri. Tu postoji uvijek sumnja da je dio nevažećih listića moža ipak važeći i ti listići mogu promijeniti smjer izbora. Naša dužnost bila je da to prijavimo. Kako će se to okončati ne bih prejudicirao – zaključio je Čehok.

Najnovije

Reci što misliš!