Vijesti / Lokalni izbori 2023.

IZBORI 2023

SDP na izbore izlazi samostalno: 'Građani su naša jedina koalicija'

SDP na izbore izlazi samostalno: 'Građani su naša jedina koalicija'
Varazdinski.hr

Provedena je i anketa među građanima, Marković i Bosilj kažu da su zadovoljni njezinim rezultatima.

Neven Bosilj i Miroslav Marković danas su u prostorijama SDP-a održali konferenciju za novinare na kojoj su najavili izvanredne izbore za Gradsko vijeće koji bi se u Varaždinu trebali održati na proljeće. 

Gradski odbor stranke je odlučio da SDP na izbore izlazi samostalno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ne idemo u nikakve predizborne koalicije i predizborne razgovore. Razgovarat ćemo samo s našim sugrađanima. Oni su naša koalicija, kao što su to bili i na lokalnim izborima 2021. U ovih godinu i polmislim da smo pokazali da možemo savjesno, odgovorno i pošteno voditi ovaj grad - rekao je predsjednik Gradske organizacija SDP-a Miroslav Marković. 

Nositelj liste za Gradsko vijeće bit će Neven Bosilj, a osim članova stranke na njoj bi se eventualno moglo naći i neko nestranačko ime, rečeno je. 

Pripreme za izbore događaju se u sitaciji kada Vlada još uvijek nije donijela odluku o raspuštanju Gradskog vijeća, imenovanju povjerenika i odluku o datumu izbora. Nije to učinjeno niti na jučerašnjoj sjednici Vlade, treba vidjeti kako će biti idućega tjedna. 

- Očigledno je da politika koristi zakonsku prazninu, u kojoj Vlada nema rok za raspisati izbore - rekao je Marković, a Bosilj na tu temu kasnije nadodao: - Ovdje se igraju neke čudne igre. Nikad se nije dogodilo da Vlada nije donijela odluku o raspuštanju Gradskog vijeća u siječnju, nikad to nije prešlo u veljaču. 

Grad Varaždin nema proračun od Nove godine.

- Radimo na 'hladnom pogonu', s nužnim rashodima. Do toga je došlo zbog neodgovornih pojedinaca, koji nisu podržali prijedlog proračuna - iznio je Marković.

Bosilj je podsjetio da je Grad još 4. siječnja poslao svu potrebnu dokumentaciju u Grad.

- Nekome je stalo da Grad Varaždin bude bez proračuna. No čim se nakon izbora donese proračun, Grad će krenuti dalje punim plućima - kaže Bosilj.

Osvrnuo se ponovno na to kako je došlo do toga da proračun ne bude izglasan. Za to krivi HDZ-ovog župana Anđelka Stričaka i njegovog partnera na županijskog razini, Ivana Čehoka. Gradonačelnik kaže da je gradski HDZ, na čelu s Damirom Habijanom, prije toga bio sklon podržati proračun.

Nabrojao je i projekte koji neće stajati, bez obzira na to što proračuna nema. Riječ je o uređenju Vijećnice te radovima na Habdelićevom trgu i u Ulici Vatroslava Lisinskog. 

- Apeliramo na HDZ da ne dozvoli da građani Varaždina ne budu taoci njihovih izbora. Izađimo na izbore, vjerujem da će novo Gradsko vijeće pokazati jednu stabilnost i odgovornost i da će poodržati budući razvoj Grada Varaždina - poručio je Bosilj. 

SDP je proteklih dana među građanima proveo i predizbornu anketu.

- Anketu je platila stranačka središnjica, dakle nije plaćena gradskim novcem, jer mi nismo oni. Iako znamo da građani podržavaju ovo što radimo, htjeli smo se detaljnije u to uvjeriti. Rezultati ankete dobri su za nas i zato očekujemo jako dobar rezultat na ovim izborima. Ljudi su shvatili da mi nismo ovdje da sebi uzmemo, već da vodimo brigu o javnom dobru, da se vodimo interesima Grada i građana. I Neven i ja, kad odemo iz politike, želimo biti ovdje, živjeti ovdje i biti ponosni na ono što smo napravili - rekao je Miroslav Marković. 

Bilo je riječi i o mogućim štrajkovima u gradskim ustanovama, što će biti s ugovorenim povećanjem plaća te o tome na koji način su dodijeljene nagrade odabranim gradskim službenicima. U priloženom videu pogledajte cjelokupnu snimku. 

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video