Vijesti / Lokalni izbori 2023.

UVERTIRA U KAMPANJU

SDP prozvao Čehoka zbog saborske mirovine, ovaj uzvratio Markoviću da je nesposoban

SDP prozvao Čehoka zbog saborske mirovine, ovaj uzvratio Markoviću da je nesposoban
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell/Goran Štimec

Počela su predizborna koškanja.

Dok se čeka da Vlada odredi datum održavanja izvanrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Varaždina, predizborna koškanja već su počela. Varaždinski SDP tako se osvrnuo na navode o povećanju mirovina za bivše saborske zastupnike.

- Dragi umirovljenici, svi vi koji ste cijeli svoj životni radni vijek pošteno i marljivo radili da bi zaradili (pre)malu mirovinu možete samo sanjati 1.500 eura povlaštene saborske mirovine Ivana Čehoka. Snašao se čovjek s 47 godina. Ali to nije sve. Ovih dana čitamo da je AP odlučio to "podebljati" za još 150 eura povišice. Nek se nađe - poručili su SDP-ovci na društvenim mrežama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nisu na tome stali. Neizravno su prozvali i Viktora Mrzlečkog, gradskog vijećnika sa Čehokove liste, koji je ujedno predsjednik Udruge umirovljenika Grada Varaždina.

- Sve je poskupjelo. On i njegov vijećnik s njemačkom mirovinom ne trebaju besplatni javni prijevoz i 50 eura Uskrsnice planiranih u proračunu za 2023. kojeg nisu podržali. Vrijeme je da ih konačno otpratimo u političku mirovinu. Varaždinski umirovljenici zaslužuju bolje - poručili su SDP-ovci.

Nije trebalo dugo da stigne odgovor. Na stranici Varaždinci za Čehoka objavljena je poruka u kojoj se kritizira rad odnosno nerad, ali ne gradonačelnika Nevena Bosilja, već njegova zamjenika Miroslava Markovića.

- Sramota. U šest mjeseci ne mogu obnoviti jednu ulicu. I taj čovjek se drznuo predbaciti Viktoru Mrzlečkom zašto prima njemačku mirovinu?! Čovjeku koji se cijeli život mučio i marljivošću zaradio mirovinu, za razliku od lijenog i nesposobnog Markovića. Marković je ušao u nadzorni odbor Termoplina, primao 500 eura mjesečno jer je bio "socijalni slučaj"?! Markoviću, primaš 2.000 eura plaću za nerad i nesposobnost - stoji u odgovoru na SDP-ovu prozivku.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video