Vijesti / Lokalni izbori 2023.

predizborna kampanja

Dubravka Novak (Budimo grad): 'Zašto Avar i Lešina lažu? Jer ne mogu drugačije'

Dubravka Novak (Budimo grad): 'Zašto Avar i Lešina lažu? Jer ne mogu drugačije'
Varaždinski.hr

'Nama je jasno da Čehoku i Avaru činjenice i istina nisu bitne', poručili su iz Budimo grad - Nezavisne liste Dubravke Novak.

Budimo grad - Nezavisna lista Dubravke Novak poslao je priopćenje kojim reagira na istupe Maria Lešine i Zlatana Avara iz Nezavisne liste Ivana Čehoka.

Vezana vijest:

avar Nezavisna lista Ivana Čehoka Avar o prijavama protiv Bosilja: 'Grad vode kockari, prekršili su četiri zakona. Izađite na izbore'

Avar je na konferenciji u petak, između ostalog, rekao da je nevjerojatno kako su Dubravka Novak i Ivan Obadić propustili vidjeti nezakonite odluke u Gradskom vijeću.

- Puna su im usta bili transparentnosti i korektiva vlasti. Oni su Bosiljevi jataci u ovoj nezakonitoj raboti. Samo dižu rukice i bave se proglasima o kvaliteti zraka u Varaždinu. Milijuni eura prolaze ovako, a njih to ne zanima i ponašaju se kao da se to ne događa - rekao je tada Avar. 

Odgovor pod naslovom 'Zašto Avar i Lešina lažu? Jer ne mogu drugačije' iz Budimo grad - Nezavisne liste Dubravke Novak sada donosimo u cijelosti.

- Između ostalih nevolja, glupost ima i ovu osobinu - uvijek se ponavlja. A ovo je još jednom pokazao bivši zamjenik gradonačelnika Čehoka i bivši gradski vijećnik Avar.
Za početak isprika javnosti. Ne želimo spuštati se na razinu svakodnevnih jalovih političkih prepucavanja kojima se časte političke veličine našeg grada. Ali ponekad treba reći istinu. O čemu se radi?

U petak su Avar i Lešina opet održali konferenciju za medije na kojoj su govorili o navodnim nezakonitostima u procesu nagodbe s grupacijom T&H Invest koju je Gradsko vijeće izglasalo 14. travnja 2022. godine. Na idućoj sjednici u srpnju Gradsko vijeće izglasalo je odluku o ukidanju javnog dobra u općoj uporabi na dvije zemljišne čestice prema Ugovoru o nagodbi.

Avar si na svoju žalost nije mogao pomoći i opet je izjavio neistinu tako uobičajenu za njegove javne nastupe. Naime, dotični je istaknuo da smo i mi podržali navedenu nagodbu i odluku o ukidanju javnog dobra. Htio je pri tom poentirati i dokazati da su nam „usta puna transparentnosti i korektiva vlasti“, a samo „slijepo dižemo ručice i bavimo se proglasima o kvaliteti zraka u Varaždinu.“

Nama je jako drago što je Avar navedeno izjavio. Jer nije mogao izabrati bolji primjer da smo uistinu dizali ruke za odluke za koje smo smatrali da su korisne za naš grad. Ili smo bili protiv kada smo smatrali da nisu.

Jedini smo glasali protiv nagodbe s grupacijom T&H Investom. Čehok i njegovi vijećnici nisu se ni pojavili na sjednici. Jedini smo glasali protiv odluke ukidanju javnog dobra. Čehok, Lešina i ostali Čehokovi vijećnici su bili suzdržani.

Nama je jasno da Čehoku i Avaru činjenice i istina nisu bitne. Istina je uistinu izdaja u njihovu carstvu laži kojima obmanjuju javnost. Nama je jasno da njih ne zanima ni opće dobro i interes građana. Da ih zanima, onda bi već odavno imali transparentnu gradsku upravu. A tada bivši gradonačelnik ne bi toliko hodočastio po sudovima.

Nama je jasno da njih ne muči ni zdravlje naših građana. Da ih brine onda bi nešto napravili po pitanju loše kvalitete zraka koji udišemo, i ne bi sakrivali od javnosti poražavajuće rezultate mjerenja kvalitete zraka.

No, ponekad je zabavno pratiti konferencije Čehoka, Avara i Lešine. Kao ove posljednje. Jer se možemo jedino nasmijati količini laži i gluposti koju su u stanju s lakoćom izgovoriti. Ali u većini slučajeva je tužno i sramotno. Sramotno jer svi znaju što je bivši gradonačelnik radio i kako je vladao Gradom, a sada se pretvara da mu je javni interes na prvom mjestu. Što sigurno nije. Tužno jer podcjenjuju vlastite građane. Tužno jer su i dalje spremni izokretati činjenice i bezočno lagati javnost kako bi se ponovno dokopali vlasti i prilike da nastave – po starom - napisali su iz Budimo grad - Nezavisna lista Dubravke Novak. 
 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video