Vijesti / Lokalni izbori 2023.

GO HDZ Grada varaždina

Čelnici HDZ-a i HSU-a potpisali koalicijski sporazum za nadolazeće izbore za Gradsko vijeće

Čelnici HDZ-a i HSU-a potpisali koalicijski sporazum za nadolazeće izbore za Gradsko vijeće
HDZ

Habijan je istaknuo da izvanredne izbore vide kao priliku za Varaždin.

Povodom nadolazećih izvanrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Varaždina, gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske udruge umirovljenika potpisale su koalicijski sporazum čime je potvrđeno da će 16. travnja zajedno izaći na izbore.

Predsjednik Gradske organizacije varaždinskog HDZ-a i saborski zastupnik Damir Habijan potpisao je, zajedno s predsjednikom varaždinskog HSU-a Zlatkom Zuberom, sporazum o koalicijskom partnerstvu. Ovo je drugi koalicijski sporazum između tih dviju stranaka, a Habijan ističe kako je njegov program još iz 2021. godine imao vrlo opširan i kvalitetan program za umirovljenike.

- Zaista mislim da su oni zlatna generacija koja je dala velik doprinos ovome gradu. Ova lista je sinergija između HDZ-a i svih pripadnika zlatne generacije, odnosno umirovljenika. Siguran sam da ova koalicijska lista može postići odličan rezultat, a siguran sam da će to i građani prepoznati. 16. travnja pozivam sve naše sugrađanke i sugrađane da izađu na izbore i da zaokruže listu HDZ-a i HSU-a – rekao je Habijan.

Osvrnuo se Habijan i na očekivanu izlaznost na predstojećim izborima konstatirajući kako su građani možda već i zasićeni svime onime što se događalo u gradskoj politici posljednje dvije godine.

- Izvanredne izbore vidimo kao priliku, priliku za Varaždin! Nadam se da će oni koji izađu na izbore, a volio bih da to bude što veći broj, prepoznati upravo te destruktivce i kazniti ih. Našli smo se u ovoj situaciji ne krivnjom HDZ-a, nego jer većina predvođena SDP-om nije uspjela osigurati dovoljno ruku u gradskom vijeću. Dijelom je to krivnja njihove nesuradnje i destruktivnosti unutar vladajuće većine – zaključio je Habijan.

Predsjednik Gradske organizacije HSU-a Zuber vjeruje kako će im koalicija s HDZ-om omogućiti da dobro zastupaju sve umirovljenike.

- Sve drugo se radilo, samo se nije radilo za umirovljenike. Želimo da umirovljenici budu u biti svega. Mi smo godinama radili, nismo bedasti, imamo još dosta pameti da možemo pomoći i želimo da nam Grad to na neki način vrati – rekao je Zuber.

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak kaže kako 22 godine Grad Varaždin vode sve druge opcije osim HDZ-a te da je vrijeme da se ovoj koaliciji da prilika.

- Pozivam građane da nakon 22 godine daju povjerenje koalicijskoj listi HDZ – HSU. Siguran sam da ih ova lista i ovi ljudi neće iznevjeriti. Možemo samo pogledati županijsku ili državnu razinu ili pak druge općine i gradove koje vode HDZ-ovi dužnosnici s koalicijskim partnerima. Svuda je vidljiv velik iskorak. Stoga smatram da to može i Varaždin - ali s pravim ljudima, a to su ovi s naše liste – poručio je Stričak.

Jadranka Bahlen, potpredsjednica Hrvatske stranke umirovljenika i potpredsjednica Matice umirovljenika Hrvatske, smatra kako su umirovljenici godinama, sustavno u Varaždinskoj županiji bili zakinuti za jedan određeni dio sredstava koji su trebali dobivati za svoje programe, aktivnosti, ali i kao pomoć. No, dodaje, to se promijenilo dolaskom HDZ-ovog župana na vlast.

- Za vrijeme mandata prošlog župana svake godine sredstva su bila smanjivana. U dogovoru s HDZ-ovim županom Stričakom svake godine se sredstva za umirovljenike povećavaju. Nadam se da su naši umirovljenici prepoznali taj iskorak u županiji te da će 16. travnja dati svoj glas ovoj koaliciji – zaključila je Bahlen.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video