Ključni pojmovi ovog tjedna: Špancirizam, terorizam, turizam i realizam

Petak, 14.08.2015.

Hamza Bin Laden, sin mnogo poznatijeg Osame, odaslao je audio poruku u kojoj recitira. Nije to standardna recitacija o zeki ili kapljama kiše, nego se spominje ‘hitni napad na SAD’. Kao prvo, ‘hitno’ i ‘sad’ je gotovo isto, a kao drugo, većina medija Hamzu spominje kao člana terorističke skupine al-Qaide, a sa sigurnošću možemo reći kako mali Hamza nije platio članarinu još od 2013. godine.

Subota, 15.08.2015.

Hrvatska se sve češće spominje kao jedna od top turističkih destinacija, a neće čuditi da ovaj puta to nije radi predivne obale i morskog turizma. Naime, svjetski mediji prenose kako je Hrvatska postala centar interesa zbog velikog broja ljepotica koje su tijekom ljeta opuštenije i slobodnije nego je to slučaj kroz godinu. Posebice se pak naglašava velik broj slobodnih ženskih individua na kontinentu. Nakon što smo sagledali moguće razloge, zaključak je da je u ovo vrijeme većina muške populacije na Zrću. Pokazuju to i slike s najpoznatije hrvatske plaže, gdje se gotovo uvijek iza četiri predivne hostese mogu zamjetiti stotine ćurki od kojih većina neće vidjeti umak.

Nedjelja, 16.08.2015.

Mateo Kovačić postaje igrač Reala! Velika je to vijest za mladog igrača Intera (klub koji djeluje u Milanu i Zaprešiću), a Mateo će biti četvrti Dinamovac u kraljevskom klubu. Nakon Prosinečkog, ‘Brenda’ i Luke Modrića, Kovačić će ujedno biti i najskuplji hrvatski igrač u povijesti, geografiji i biologiji. Navodno da je nakon posljednjih Dinamovih partija u Europi, sam Perez izdao naredbu za buduće transfere: ‘Ne dovodite ga ako nije igrao kod Zdravka!’

Ponedjeljak, 17.08.2015.

Napustio nas je Arsen Dedić – velikan koji se rijetko može pohvaliti kako karijeru nije okaljao komercijalnim izletima i praćenjem ‘trendova’. Arsen nije trebao skraćivati minice ili spuštati dekolte kako bi osvojio publiku, kao što to čine srpska pjevačica Severina i naša Jelena Rozga. On nikada nije bio glazbenik masa, ali je svojoj publici ostao vjeran. Počivao u miru.

Utorak, 18.08.2015.

Svjetska je medicina na korak do nevjerojatnog uspjeha!!! Postignut je rekord u presađivanju organa različitih vrsta, a konkretno bi to značilo da je jedan babun s presađenim svinjskim srcem preživio 945 dana, kod je drugom babunu svinjska jetra trajala 135 dana. Pitanje je trenutka kada će ispitivanja krenuti i s ljudima, a to znači da ćemo u onim najtežim situacijama možda imati i izbor: ‘Želite li svinjska ili teleća jetra’, ‘Može na žaru?’, ‘Hoće li Vas smetati ako će Vaš sin roktati kada se probudi iz kome?’. Ovo je predivna vijest!

Srijeda 19.08.2015.

Veliki šok u Crnoj Gori povodom prestižnog natjecanja u izležavanju! Naime, prvi je puta pobjedu odnio netko iz inozemstva, a radi se o mladom Hercegovcu koji je uspio ležati 33 sata i 30 minuta. Srećom, nije oboren rekord od 37 sati koji drži Marko Đurović iz Podgorice. Također je utješna i činjenica da nagrada ipak ostaje na balkanu – zamislite tek šok kada bi pobjedu odnio Norvežanin ili švabo.

Četvrtak 20.08.2015.

Sutra počinje Špancirfest – uz varaždinsko groblje najveći ambasador Varaždina. Pripremite se na 10-ak dana osrednje i ne preskupe glazbe, 10-ak dana osrednje i skupe hrane, 10-ak dana lošeg i skupog pića, 10-ak dana dvadeseterostruke cijene kvadratnog metra grada, 10-ak dana kada niti jednog Zagrepčanca nije sramota reći da ide u Varaždin! Varaždin je barem do iduće nedjelje ponovno glavni grad Hrvatske!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije