Grčić je jači i od nekih polu-superheroja, počinje doba Yoshimpe!

Petak 22.5.2015.

U danima kada je situacija za spašavanje jednostavno previše, obično svoje akcije izvršavamo abecednim redom. Baš smo ovih dana bili na slovu “J” kada smo u medijima pročitali strašne vijesti vezane za Josipa Katalenića i Tinu Katanić. Šteta – gotovo da smo ih mogli spasiti, no eto, nedostajalo je samo jedno slovo (inače smo baš sad na “K” i upravo smo neutralizirali jedan problem koji je umalo snašao Predsjednicu). Doduše, nikako nismo uspjeli saznati tko su (ili što) taj Josip i Tina. Dubokom pretragom naših baza podataka jedino što smo uspjeli saznati o tim djevojčicama je da se jedna stalno oblači u kupaći kostim, a druga kao muško.

Subota 23.5.2015.

Danas je veliki blagdan svih superheroja (znači samo Schtiga i Gorille) – Sretno Vam Schtigorillovo! Ovaj se blagdan obično slavi četvrtu subotu u svibnju, no može se premjestiti i na drugi petak u kolovozu. Nekad se slavlje održi i na bilo koju srijedu u lipnju, a može biti pogodan i bilo koji utorak u veljači. Nadalje, u slučaju da je to potrebno ili poželjno, Schtigorillovo se može slaviti i ponedjeljkom, ukoliko je to ponedjeljak koji je nešto napetiji – tada se odlučuje u zadnji čas. Posebno, Schtig i Gorilla mogu donijeti Odluku kojom se blagdan može održati i bilo koji drugi dan u godini, a obično se slavi između 1-365 puta u kalendarskoj godini. Dakako da se slavi u svim državama, također i na svim planetima sunčevog sustava (kao i na onima koji još nisu otkriveni), a postoje glasine da je ranije spomenuta Tina baš slavila Schtigorillovo netom prije nemilog događaja. Yoshimpa!

Nedjelja 24.5.2015.

Veliko hvala i čestitke Mansu Zelmerlowu! Posvetivši svoju pjesmu Schtigu i Gorilli, naš je švedski prijatelj pobjedio na jednom od najvećih natjecanja anonimnih glazbenika, na koje Hrvatka ponekad šalje svoje najveće zvijezde – ovoga puta srećom nije. Pjesma “Heroes” u originalu se trebala zvati “Schtig & Gorilla, the only real superheroes”, pa kasnije skraćeno “Superheroes”, da bismo mi konačno predložili neka pjesma bude posvećena i manjim junacima, polu-junacima, Janici i juncima.

Ponedjeljak 25.5.2015.

Nerado čitamo kako je Mladen Grdović ponovno glavna tema nacionalnih medija. Čovjek se spotaknuo po stepenicama te automatski postaje najzanimljiviji događaj toga dana u državi. Umjesto da se mediji i javnost bave gospodarskim rastom, oni se bave (još jednim) Mladenovim padom. Bilo bi dobro da se čim prije shvati kako se u tom padu nije desilo ama baš ništa vrijedno spomena te jedino što se može potvrditi je naša teza da je on ipak samo polu-superheroj. Pravi superheroji se ne spotiču. Yoshimpa Mladen (u ovom slučaju Yoshimpa znači “Živjeli!”)!!!

Utorak 26.5.2015.

Forbes je Angelu Merkel proglasio najmoćnijom ženom na svijetu i to peti puta za redom!!! Bravo Angie!!! Njemačka je kancelarka jedna od prvih ljubavi Schtiga i Gorille. Iako kratka, naša je veza bila doista burna. Svakodnevni izlasci i ulasci, česte posjete frizeru (i uvijek “na kahlicu”)… sjećamo se kao da je bilo jučer. Ovim bismo putem iskreno htjeli čestitati te izreći i svoje mišljenje o ovom velikom uspjehu. Angela je doista moćna. Rukama može podići mladog bizona, bez ustručavanja konzumira sirovo meso (s neoderanom kožom), a njen gluteus maximus tvrd je kao stijena već i u položaju mirovanja. Ipak, mišljenja smo kako se rasizam na velika vrata vraća u našu svakodnevicu. Oprah kao da je zaboravljena u ovom izboru, a očito se i Staniju izostavlja od kada je počela češće odlaziti na kvarcanje.

Srijeda 27.5.2015.

Čelnici FIFA-e uhićeni su zbog korupcije, a zahvalnim inspektorima želimo samo kratko poručiti: “Nema na čemu! Uvijek ćemo rado pomoći, a posebice u slučajevima kada se radi o korupciji u nikad okaljanom sportu, svrbeži po tijelu ili o bilo kakvoj većoj opasnosti po čovjeka bilo koje boje kože, vjeroispovijesti ili spolovilne orijentacije.” Odnosno još kraće možemo reći samo “Nema na čemu!” ili i kraće – “Yoshimpa!”. Nećete vi, korumpirani visokodužnosnici FIFA-e, prljati FIFA-u! Možete to zaboraviti, visokodužnosnici FIFA-e! Da ćete prljati FIFA-u. E nećete! FIFA nije FUFA, niti je se FAFA! Tako da nećete!

Četvrtak 28.5.2015.

Potpredsjednik Vlade Grčić uljepšao nam je današnji dan: “Hrvatska u petak izlazi iz recesije!” Nije to toliko važna vijest za nas koji ne koristimo novac, ali je itekako važna za naše prijatelje i sugrađane. Iako nikada ne spavamo (i po noći je potrebno provoditi akcije spašavanja), ovu noć od uzbuđenja sigurno nećemo ni pomisliti na odmor. Već sutra u Hrvatskoj možete očekivati nicanje novih tvornica, uskrsnuća posrnulih poduzeća, povrate pokradenog novca, obilan urod čak i na neobrađenim poljima i usjevima. Sutra će konačno nastupiti Yoshimpa!

Bravo Grčiću, “jači” si i od nekih polu-superheroja!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije