Vijesti / Kolumne

PIŠE: DENIS VLAŠIĆ

Kako su žmukleri iz državnih službi malom čovjeku ukrali zimske radosti

Kako su žmukleri iz državnih službi malom čovjeku ukrali zimske radosti

Pretjerana birokratiziranost i neposjedovanje sluha za građane kumovale su još jednoj priglupoj odluci činovnika, koji su ovaj put udarili na mala skijališta u našoj voljenoj Republici Hrvatskoj.

Iako nam je standard prilično nizak, a po ekonomskim slobodama nalazimo se malo iznad Burkine Faso, ispada da su jedan od problema za takvo stanje vučnice malih skijališta, za koje je grupa dibidusa odlučila donijeti još jednu listu neshvatljivih propisa.

Meni je jasno da su plaće 'junaka' koji maltretiraju nas obične dovoljno velike da si plate skijanje van granica napaćene nam zemlje, no nije mi jasno nepostojanje onog malog elementarnog stupnja ljudskosti koji bi trebali pokazati u ovakvim slučajevima i dopustiti onima koji pune proračun, a nemaju vremena za skijanje u Italiji, da se vesele snijegu.

Tako su popularni Jarki obitelji Harjač, koja se velikim naporima, mukom i odricanjem trudi uljepšati nam boravak u svojem OPG-u, bili primorani odustati od otvaranja svoje kratke ali slatke snježne staze, na kojoj su mnogi od nas napravili svoje prve skijaške korake.

Da stvar bude gora, nadležno ministarstvo i inspektorat najavili su sazivanje sastanka svih vlasnika malih vučnica još početkom prošle godine, no do njega nikad nije došlo.

Iako mala žičara posjeduje važeći atest, žmukleri iz državnih službi odlučili su primjenjivati pravila za velika skijališta, pa se tako od njih očekuje da ispoštuju pravila koja nemaju nikakve veze s običnim malim vučnicama, gdje se radi o žici koja vuče skijaše i nema većih opasnosti, jer ovaj vid djelovanja ne uključuje velike visine.

Skijalište će ipak postati sanjkalište pa će oni najmlađi moći uživati u blagodatima zime, a nama starijima koji već dugo čekamo da se spustimo po lokalnim bregima ostaje da radimo i punimo proračun onima koji su sami sebi postali svrha i nemaju baš neku namjeru olakšati nam život.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci