Vijesti / Parlamentarni izbori 2020

PARLAMENTARNI IZBORI 2020.

PET MANDATA ZA HDZ Anđelko Stričak: 'Birači su prepoznali naš trud i nagradili nas'

PET MANDATA ZA HDZ Anđelko Stričak: 'Birači su prepoznali naš trud i nagradili nas'
Krešimir Stančić/4K Studio

Šef Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak ne krije svoje zadovoljstvo.

- Ja bih se najprije zahvalio svim biračima na ukazanom povjerenju, a potom i čestitamo svima onima koji će se naći u desetom sazivu Hrvatskog sabora. Rezultati govore o pet mandata. Od kad postoji ovakak izborni sustav od deset izbornih jedinica, HDZ u III. izbornoj jedinici nije ostvario bolji rezultat - komentirao je prve rezultate Anđelko Stričak, šef Županijske organizacije HDZ-a.

Vezana vijest:

Izbori 2020 Parlamentarni izbori 2020 IZ MINUTE U MINUTU Kod nas ulaze SDP, HDZ, Domovinski pokret, HNS i Reformisti

A evo kako komentira loš rezultat Restart koalicije:

- Mi smo u proteklom mandat ostvarili suradnju sa svim političkim opcijama, pregazili smo teren i nema gdje nismo bili. Razgovarali smo s biračima, slušali njihova očekivanja i potrebe i trudili se to ispuniti. Ono što stalno ponavljam je da je na području Varaždinske županije u proteklom mandatu započeto ili već realizirano investicija za dvije milijarde kuna. Mislim da je to bilo presudno. Birači su prepoznali naš trud te nas i nagradili - kaže Stričak.

Po svemu sudeći, u Sabor ulazi i Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa, koji je uspio prikupiti dovoljno preferencijalnih glasova krenuvši s posljednje pozicije.

- Dobro. Super - kaže Stričak kratko o tome. - Ako će biti tako, onda to znači da će HDZ Varaždinske županije u idućem sazivu imati tri saborska zastupnika. 

>>> Sve o izborima: iz minute u minutu u III. izbornoj jedinici 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video