Vijesti / Parlamentarni izbori 2020

PARLAMENTARNI IZBORI 2020.

LOŠ REZULTAT Iz varaždinskog SDP-a poručuju: 'Treba okrenuti novi list i vidjeti kako dalje'

LOŠ REZULTAT Iz varaždinskog SDP-a poručuju: 'Treba okrenuti novi list i vidjeti kako dalje'
SDP

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković rekao je kako odgovornost za loš rezultat leži na nacionalnom vodstvu.

Vezana vijest:

Izbori 2020 Parlamentarni izbori 2020 IZ MINUTE U MINUTU Kod nas ulaze SDP, HDZ, Domovinski pokret, HNS i Reformisti

Loš rezultat Restart koalicije na nacionalnoj razini i u III. izbornoj jedinici komentirali su predstavnici SDP-a. Sedam mandata u našoj jedinici ocijenjeno je kao podbačaj.

- Nismo zadovoljni rezultatima te se nadamo se da će nakon prebrojavanja svih biračkih mjesta biti bolji. Jačanje desnice je nama znak za uzbunu, dakle znak da moramo bolje artikulirati one politike koje zadovoljavaju potrebe naših birača - rekla je predsjednica Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora te dodala kako su Neven Bosilj i Miroslav Marković pobjednici u Gradu Varaždinu.

Šef Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković rekao je kako odgovornost za loš rezultat leži na nacionalnom vodstvu.

Varaždinski SDP-ovci nezadovoljni dočekali rezultate izbora SDP

- Trebamo sjesti hladne glave, sve analizirati i vidjeti kako dalje. Možemo biti zadovoljni s rezultatima u Varaždinu. Tu u ovome trenutku imamo 34%, u odnosu na HDZ, koji ima 26%, i to će rasti do kraja dana. To je dokaz na gradska organizacija radi dobro svoj posao i da ljudi prepoznaju rad nas kao oporbe, ali ukupno gledano to nije dovoljno. Ovo još uvijek nisu konačni rezultati i prerano je reći konačnu ocjenu - rekao je Marković.

Komentirao je Marković i broj preferencijalnih glasova koje je dobio u Varaždinu.

- Moj rezultat je na razini bivšeg ministra Hajdaša Dončića i Matija Posavca, koji je također prepoznat na nacionalnoj razini. U Varaždinu je to dobar rezultat, iako nije dobar na razini Varaždinske županije - smatra Marković.

Barbara Antolić Vupora komentirala je hoće li pojedini članovi SDP-a, koji su bili nezadovoljni formiranjem liste za izbore, sada možda tražiti njezinu odgovornost.

- Na sastavljanje liste utječe središnjica, a mi smo iz županijske središnjice kandidirali sve koji su to željeli. Na razini Hrvatske ovo je možda jedina županijska organizacija koja je dala potporu svima koji su se željeli kandidirati - istaknula je Vupora.

>>> Sve o izborima: iz minute u minutu u III. izbornoj jedinici 

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video