Vijesti / Parlamentarni izbori 2020

nakon izbora

Plenković potvrdio da je 76 potpisa garantirano, idu s Čačićem, HNS-om i manjinama

Plenković potvrdio da je 76 potpisa garantirano, idu s Čačićem, HNS-om i manjinama
Sanjin Strukic/Pixsell

Što se tiče konačnog dogovora o novoj vlasti, rekao je da što se njega tiče, to se može dogoditi već sutra.

U 17 sati održao se prvi sastanak Predsjedništva HDZ-a nakon uvjerljive pobjede na sinoćnjim izborima za Hrvatski sabor.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković već je ranije danas poručio da imaju potrebnih 76 ruku. Glasnogovornik Vlade objavio je da podršku novoj Plenkovićevoj Vladi daju Reformisti, HNS i zastupnici manjina.

- Nije to danas bio onaj fiksni dogovor buduće parlamentarne većine, ali u svakom slučaju, nastavno na dobru suradnju koju smo imali protekle četiri godine, mislim da je to sasvim normalno. I s moje strane, i strane kolega koji su obnovili mandate ta spremnost postoji. U svakom slučaju 76 potpisa je garantirano - rekao je Plenković novinarima prije početka sjednice užeg vodstva HDZ-a.

Pojasnio je kako su jutros bile preliminarne konzultacije o mogućoj koaliciji jer sve te stranke moraju obaviti i svoje procedure.

Upitan hoće li tražiti još nekog partnera kako bi imali još više ruku u Saboru, Plenković je kazao kako će to još vidjeti. Dodao je i da će na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća analizirati rezultate jučerašnjih parlamentarnih izbora.

Smatra i da nemaju vremena čekati 'jer Hrvatska i Zagreb nemaju vremena za čekanje'.

- Idemo što prije formirati novi saziv Hrvatskog sabora i novu vladu i krenuti raditi u korist naših građana - poručio je.

Na pitanje kada bi mogla biti nova vlada formirana pojasnio je kako treba pričekati službene rezultate izbora, 'a zatim bi nova vlada mogla biti vrlo brzo'.

Što se tiče konačnog dogovora o novoj vlasti, rekao je da što se njega tiče, to se može dogoditi i sutra.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video