Vijesti / Parlamentarni izbori 2020

osvrt sdp-a

SDP NAKON IZBORA Antolić Vupora: 'Moramo pokazati da smo snaga koja je relevantna i opravdati povjerenje koje nam je dano'

SDP NAKON IZBORA Antolić Vupora: 'Moramo pokazati da smo snaga koja je relevantna i opravdati povjerenje koje nam je dano'
Zvonko Lončar

Novoizabrana saborska zastupnica, predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora zahvalila je svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su povjerenje poklonili Restart koaliciji.

Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije organizirala je u utorak konferenciju za medije kako bi se osvrnula na rezultate parlamentarnih izbora.

Novoizabrana saborska zastupnica, predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora zahvalila je svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su povjerenje poklonili Restart koaliciji.

- Osjećamo se dužni napraviti dobru analizu i vidjeti koje su naše pogreške te zbog čega nismo bili dovoljno dobri. S druge strane, imamo dužnost prema onima koji su nam poklonili povjerenje, a tog povjerenja nije malo. U gradu Varaždinu premoćno smo odnijeli pobjedu, drugi najbolji rezultat je u gradu Ivancu, zatim Ludbregu, a to su najjače sredine, uz nekoliko jakih općina poput Trnovca Bartolovečkog, Petrijanca, Maruševca i drugih jakih sredina gdje smo uvjerljivo ostali na prvim pozicijama – istaknula je Antolić Vupora.

Dodala je kako ih unutar stranke očekuje analiza izbornog rezultata, ali i priprema za unutarstranačke izbore, koji su predviđeni prema poznatom modelu jedan član – jedan glas.

Najavljuje i da će obići sve općinske i gradske organizacije te razgovarati s članovima kako bi čuli u kojem smjeru vide napredak stranke i time počinju pripreme za druge izbore.

- Moramo pokazati da smo snaga koja je relevantna i opravdati povjerenje koje nam je dano. U tom smislu ću se i ja kao saborska zastupnica zalagati za sve projekte koje sam i najavljivala tijekom izborne kampanje. Neki su započeti, ali ih treba završiti, neke tek treba projektirati, kao državnu cestu D2. Te ću projekte podupirati, ali istovremeno ću paziti da ne koštaju 30 posto više kao što je sada bio slučaj i da neće stajati godinama negdje u ladici – poručila je saborska zastupnica naglasivši kako zato treba stalnu suradnju s građanima.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Grada Varaždina Miroslav Marković kazao je kako su građani Varaždina prepoznali, više nego igdje drugdje, njihov rad kao oporbe u gradskom vijeću, kao i sve ono što rade na području grada.

- Mi sad krećemo u unutarstranački proces. Zahvalio bih svojim sugrađanima i sugrađankama i žiteljima Varaždinske županije koji su izašli na izbore i svojim glasom poslali poruke. Poslali su poruke i nama da trebamo neke stvari mijenjati. Građani su prepoznali naš trud, našu borbu za malog čovjeka, borbu protiv ove aktualne gradske vlasti koja nemilice radi protiv građana. Mojih 1085 preferencijalni glasova u Varaždinu, su najviši od svih kandidiranih varaždinskih političara i obvezuju me da i dalje nastavim tu borbu i da se pripremimo za lokalne izbore koji će relativno brzo doći. Grad Varaždin u kojem je SDP, odnosno Restart koalicija ostvarila 35,55 posto, naspram HDZ 23,19 posto, Reformisti 8,89 posto i ostalih ispod toga dokazuje da je to najbolji rezultat u Varaždinskoj županiji – poručio je Marković.

Koordinator za 3. izbornu jedinicu, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, zahvalio je svim građanima koji su svoj glas dali Restart koaliciji. Kazao je kako su se izbori održavali u neobičnim okolnostima, a koronavirus je ostavio jedan dio ljudi kod kuće.

- Imamo najmanju moguću izlaznost na parlamentarnim izborima do sada u RH, međutim to nije opravdanje za naš loš rezultat. Mi smo i dalje najjača politička opcija u 3. izbornoj jedinici, ali rezultat nam je daleko od onoga što mi objektivno možemo. Paradoks ovih izbora je da nikada do sada izlazne ankete nisu toliko odstupale od samih rezultata. Da su ankete pokazivale ovakvo stanje, vjerojatno bi i naša koncepcija same predizborne kampanje bile nešto drukčija, ali očigledno je da smo nešto pogriješili – rekao je Kolar naglasivši kako su uložili ogroman trud prilikom rada na programu, uz konkretne promjene za restart Hrvatske, no to očito nije bilo dovoljno jasno iskomunicirano s građanima.

Dodao je i kako je prilikom tako male izlaznosti na izborima, Restart koalicija uspjela ostvariti pobjedu u 3. izbornoj jedinici, što je ogromna obaveza da bi se to povjerenje opravdalo.

Kolar je čestitao HDZ-u i premijeru Andreju Plenkoviću na izbornoj pobjedi, dodavši kako u njemu imaju najboljeg partnera za provedbu projekata na području Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije, ali i najljućeg kritičara ako će zanemariti Sjever Hrvatske. Traži se, dodaje Kolar, samo isti tretman i uvjeti kao što imaju sve ostale županije i regije u Hrvatskoj.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video