Vijesti / Parlamentarni izbori 2020

međimurski župan

Matija Posavec komentirao uspjeh u Varaždinskoj županiji: 'Međimurski sam političar koji je uspio prijeći rijeku Dravu'

Matija Posavec komentirao uspjeh u Varaždinskoj županiji: 'Međimurski sam političar koji je uspio prijeći rijeku Dravu'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Po preferencijalnim glasovima u Varaždinu, Matija Posavec iza sebe je ostavio Miroslava Markovića (SDP), Damira Habijana (HDZ), Anđelka Stričaka (HDZ), Radimira Čačića (Reformisti)...

Međimurski župan Matija Posavec koji je kao nezavisni kandidat bio na listi Restart koalicije u 3. izbornoj jedinici, odradit će mandat župana do kraja, a onda otići u Hrvatski sabor.

Vezana vijest:

posavec stričak marković preferencijalno glasanje UZEO IM GLASOVE Usred Varaždina međimurski župan ispred Markovića, Stričaka, Habijana...

- Ovi rezultati su snažna podrška sjeveru Hrvatske koji me obvezuju da se još više i energičnije borim za interese našeg kraja. Volio bih konzumirati mandat saborskog zastupnika, no ta je funkcija nespojiva s funkcijom župana, tako da sam, u dvojbi je li bolje biti oporbeni zastupnik ili župan, odlučio da ću mandat župana završiti do kraja i nakon toga aktivirati mandat saborskog zastupnika. Mislim da je to fer - istaknuo je Posavec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ne zna, rekao je, tko će ga tih nekoliko mjeseci zamijeniti u Saboru. To će odlučiti SDP. Najvažnija mu je, dodao je, politička stabilnost u Međimurju. Na pitanje hoće li na lokalnim izborima kandidirati za gradonačelnika Čakovca, rekao je to u ovom trenutku ne može ni potvrditi, a ni opovrgnuti. S obzirom na velik broj preferencijalnih glasova koje je osvojio, Posavcu su neki zamjerali što će ostati župan.

Dobio je preko 16.300 preferencijalnih glasova, 1500 više nego prije četiri godine i najviše od svih kandidata u 3. izbornoj jedinici. Najviše preferencijalnih glasova dobio je i u Varaždinu i Ludbregu u susjednoj Varaždinskoj županiji, što znači da je, našalio se, da je 'međimurski političar koji je uspio prijeći rijeku Dravu'.

- Pokušao sam odraditi kampanju bez kampanje. U njoj nije bilo nijednog mog letka, radijskog spota, plakata, olovke... Htio sam provjeriti koliko zapravo građani vrednuju ili kažnjavaju ono što radim za mandata - objasnio je. Kampanja, smatra, nije bila fer i korektna, već prljava i 'ispod pojasa'.

- Čak je i moja bivša stranka zadnji dan izbora izašla s nekorektnim plakatima - rekao je Posavec koji je lani izašao iz HNS-a koji ga je, koje li ironije, u predizbornoj kampanji prozvao da je prebjegao u Restart koaliciju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video